Η Ελλάδα έβαλε πέντε γκολ στο Γιβραλτάρ στην OPAP Arena, θα μπορούσε να είχε βάλει άλλα τόσα, όμως τα θέματα της βραδιάς ήταν άλλα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Το Γιβραλτάρ ήταν ένας ιδανικός αντίπαλος για την Εθνική μας εντός έδρας μετά από μία βαριά ήττα με 3-0 από την Ολλανδία.

Ιδανικός διότι ήταν σε θέση να της δώσει τη δυνατότητα να επανέλθει στις νίκες και να ελπίζει σε γκέλα των Ολλανδών με τους Ιρλανδούς. Το πρώτο σκέλος έγινε: αγωνιστικά η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στο Γιβραλτάρ και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα σε έναν αγώνα που δεν σηκώνει καμία ουσιαστική κριτική αλλά οι Ολλανδοί πέρασαν νικηφόρα από την έδρα της Ιρλανδίας. Το παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν είναι γενικότερα για πολλά σχόλια.

Η διαφορά επιπέδου των δύο ομάδων υπήρξε… χαοτική. Η Ελλάδα από την αρχή πίεζε σερί το Γιβραλτάρ και έβγαζε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη στο γήπεδο της OPAP Arena.

Τελικώς η Ελλάδα έκανε όλα όσα χρειαζόταν στο γήπεδο. Έκανε το αγωνιστικό της καθήκον. Είχε πολλές φάσεις, έβαλε πέντε γκολ, θα μπορούσε να είχε βάλει άλλα τόσα, προσέφερε θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στην OPAP Arena και έφτιαξε ξανά το αγωνιστικό της… κέφι καθώς την περιμένει μία δύσκολη συνέχεια. Σε έναν αγώνα όπου είχε αρκετούς διακριθέντες, όπως τους Πέλκα, Μπουχαλάκη, Μαυροπάνο και βέβαια τον Μασούρα.

Μασούρας ο πιο ανεβασμένος αγωνιστικά Έλληνας διεθνής και δύο αγωνιστικές που μπορούν να κρίνουν τα πάντα

Ο καθένας από έναν τέτοιον αγώνα μπορεί να διαλέξει όποιον θέλει από τη μέση και μπροστά. Οι περισσότεροι μεσοεπιθετικοί απ’ όσους χρίστηκαν βασικοί από τον Πογιέτ πήγαν πραγματικά καλά απέναντι βέβαια σε έναν τρομερά αδύνατο αγωνιστικά αντίπαλο. Το Γιβραλτάρ πρέπει να πάτησε στην περιοχή της Ελλάδας με το… ζόρι 2 φορές. Ο Βλαχοδήμος έχει κάνει επί της ουσίας μία επέμβαση μετά από εκτέλεση φάουλ.

Από τους διακριθέντες – παρότι ο Πέλκας πήγε σούπερ – θα διαλέξω προσωπικά περισσότερο τον Μασούρα. Παίκτης που έχει βρει για τα καλά το… κουμπί του αγωνιστικά ο Μαρτίνεθ (βάζοντάς τον σε ένα στιλ περισσότερο 2ου κυνηγού και σε άλλον ρόλο από αυτόν του εξτρέμ) και που βρίσκει δίχτυα και με τον Ολυμπιακό και με την Εθνική. Δύο προσωπικές ενέργειες και δύο γκολ. Το ένα εκ των δύο ήταν σόλο ενέργειά του. Κλέψιμο από λανθασμένη μπαλιά και τελείωμα για το τέρμα του.

Ο πλέον φορμαρισμένος Έλληνας διεθνής. Στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μασούρας έχει ξεκινήσει τη σεζόν με 4 τέρματα και προσέθεσε και με την Εθνική τώρα άλλα 2 γκολ. Καθόλου άσχημα θα έλεγε κανείς.

Ο 29χρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός ξεχωρίζει και στις δηλώσεις του. Ξεχωρίζει και εκτός γηπέδου, κάτι που φάνηκε απ’ όλα όσα είπε μετά το Ελλάδα – Γιβραλτάρ σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, που είναι περισσότερο σημαντικά από κάθε τι άλλο αυτήν τη χρονική περίοδο.

Όσο για την Ελλάδα; Ο επόμενος μήνας ο Οκτώβριος, θα είναι απόλυτα κομβικός. Με μία αναμέτρηση εκτός έδρας με την Ιρλανδία στις 13/10 και μία εντός (στις 16/10) με Ολλανδία. Εκεί θα φανούν όλα. Με νίκη επί της Ιρλανδίας το εθνικό συγκρότημα θα πάει για όλα για όλα με την Ολλανδία.

Θα τα δώσει όλα και ότι βγει. Φυσικά και υπάρχει το… παράθυρο του Nations League για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει η Ελλάδα να το παλέψει αγωνιστικά. Μόνο που για να έχει τύχη με την Ολλανδία – για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι – θα πρέπει να κάνει τα… πάντα στο γήπεδο εντελώς διαφορετικά από το 3-0 στο Αϊντχόφεν. Και φυσικά αυτοί οι δύο αγώνες θα βγάλουν και το… ταμείο στο αγωνιστικό σκέλος για την Ελλάδα σε αυτόν τον προκριματικό όμιλο του EURO. Το τι θα κάνει σε αυτές τις αναμετρήσεις θα καθορίσει και το τι θα μπορούμε να περιμένουμε μετά από τους παίκτες του Πογιέτ.



gazzeta.gr