Αρχική ΜΠΑΣΚΕΤ Euroleague: Στα 7 εκ. μίνιμουμ το μπάτζετ, στις 30 Σεπτεμβρίου το πρώτο...

Euroleague: Στα 7 εκ. μίνιμουμ το μπάτζετ, στις 30 Σεπτεμβρίου το πρώτο τζάμπολ

234

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των μετόχων της Euroleague στην Βαρκελώνη και στο πλαίσιο αυτής αποφασίστηκαν μια σειρά αποφάσεων για το μέλλον της διοργάνωσης.

Μια από αυτές αφορά το μπάτζετ των ομάδων, το οποίο η Euroleague όρισε να είναι 7 εκατομμύρια το λιγότερο (πέρσι ήταν 5,4), ενώ η σεζόν θα αρχίσει στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 20 Οκτωβρίου το Eurocup.

Αναλυτικά

«Η εναρκτήρια συνεδρίαση των μετόχων της ECA για τη σεζόν 2021-22

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, οι μέτοχοι της Euroleague Commercial Assets εξέτασαν την πορεία των δύο διοργανώσεων της σεζόν 2020-21 και συζήτησαν για το μέλλον, λαμβάνοντας τις ακόλουθες αποφάσεις:

Ο έλεγχος της περασμένης σεζόν

Ολοκληρώθηκαν και οι δύο διοργανώσεις: Στην EuroLeague προγραμματίστηκαν ξανά 18 παιχνίδια (5,5%) και άλλα 21 ματς στο EuroCup (11%) ενώ σε δύο περιπτώσεις άλλαξε ο τόπος διεξαγωγής.

Σταθερή αύξηση του «ζωντανού» κοινού και στις δύο διοργανώσεις. 79% στα ματς της regular season στην EuroLeague και 50% στα playoffs.

Αύξηση 51% στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της EuroLeague και 39% στις προβολές βίντεο, με το Final Four να έχει υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης 82% και 99% αντίστοιχα. Το EuroCup σημείωσε αύξηση 17% στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αύξηση 22% στο ενδιαφέρον για τη EuroLeague σε σύγκριση με το 2019, σε Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, Τουρκία, Γαλλία και Γερμανία να πρωτοπορούν. Αύξηση 19% στο ενδιαφέρον για το EuroCup σε σύγκριση με το 2019, με την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία και την Ιταλία να έχουν την μεγαλύτερη άνοδο αντίστοιχα (έρευνα που διεξήγαγε η Nielsen Sports τον Μάρτιο / Απρίλιο του 2021).

Το 65% έως 85% των φιλάθλων επιθυμούν ή είναι πολύ πρόθυμοι να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι μπάσκετ όταν αρθούν οι περιορισμοί (έρευνα που διεξήγαγε η Nielsen Sports τον Μάρτιο / Απρίλιο του 2021).

Οι τροποποιήσεις των κανονισμών για τη νέα σεζόν

Το ελάχιστο budget για κάθε ομάδα της EuroLeague ορίστηκε στα 7 εκατομμύρια ευρώ (το προηγούμενο ήταν 5,4 εκατομμύρια ευρώ)

Οι περιορισμοί της συνεισφοράς των μετόχων της EuroLeague: 2021-22: 55% των προϋπολογισμένων δαπανών αντί 50% και 2022-23: 50% αντί 40%

Οι διατάξεις του marketing για την EuroLeague και το EuroCup που εισήχθησαν τη σεζόν 2020-21 και συμβάλλουν στον περιορισμό του αντίκτυπου της πανδημίας COVID-19 αυξάνοντας τα διαθέσιμα εμπορικά περιουσιακά στοιχεία για τις ομάδες, διατηρούνται για τη σεζόν 2021-22.

Οι τεχνικοί κανόνες στην EuroLeague και στο EuroCup

Το Instant Replay System (IRS) για ένα καλάθι θα γίνεται στο επόμενο timeout ή στο τέλος της περιόδου ώστε να μειωθούν οι διακοπές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, με εξαίρεση τα δύο τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και την παράταση.

Οι προπονητές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα «Challenge» ανά παιχνίδι προκειμένου να ζητήσουν από τους διαιτητές να εξετάσουν μία φάση μέσω του IRS.

Πρωτόκολλα Υγείας & Ασφάλειας

Συναντήσεις των γιατρών των ομάδων και του Ιατρικού Διευθυντή της ΕΒ σχετικά με τις ενημερώσεις κανόνων και στα δύο πρωτόκολλα.

Οι ημερομηνίες και το καλεντάρι

Οι πλήρεις κανονισμοί της EuroLeague και του EuroCup θα διατίθενται στο κοινό τις προσεχείς εβδομάδες. Εγκρίθηκαν προτεινόμενες λίστες ομάδων για την EuroLeague και το EuroCup.

Εγκρίθηκε το καλεντάρι για τη σεζόν 2021-22: Η ΕuroLeague θα ξεκινήσεις στις 30 Σεπτεμβρίου και το EuroCup στις 20 Οκτωβρίου.

Εγκρίθηκαν τα οικονομικά μεγέθη κλεισίματος 2020-21 και οι προβλέψεις για τη σεζόν 2021-22.

 

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER