Αν κάποιος έχει την τεχνογνωσία, τις παραστάσεις και είναι «μπαρουτοκαπνισμένος» στα Final Four, αυτός δεν είναι άλλος από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ή… Γιασικάβιτσους όπως είναι η σωστή, λιθουανική, προφορά του ονόματός του. Αισίως αυτό θα είναι το υπ’ αριθμόν «10» Final Four για τον προπονητή της Μπαρτσελόνα. Στα έξι από αυτά βρέθηκε ως παίκτης έχοντας κατακτήσει τέσσερις φορές το τρόπαιο ενώ άλλες τρεις ως προπονητής χωρίς ωστόσο να τα έχει καταφέρει. Τουλάχιστον ακόμα.

Αν μη τι άλλο και η δική του πρόκληση θα είναι τεράστια στο Κάουνας, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που θα παίζει μπροστά στο κοινό της πατρίδας του και των (Λιθουανών) φιλάθλων που τον λατρεύουν. Επιπλέον θα είναι και ένα μεγάλο στοίχημα για εκείνον. Ύστερα από τρεις αποτυχίες, εκ των οποίων οι δύο συνεχόμενες σε Κολωνία και Βελιγράδι, ο «Σάρας» θα έχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο σε αυτό το Final Four.

Τις προηγουμένες εβδομάδες μπήκε στην κουβέντα και το μέλλον του στην Μπαρτσελόνα, το οποίο κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολο εάν και εφόσον δεν φύγει από τη πατρίδα του με το τρόπαιο στα χέρια. Όπερ και σημαίνει ότι ο Γιασικεβίτσιους θα δώσει τα μεγαλύτερα ματς της προπονητικής του καριέρας μέχρι σήμερα προκειμένου να περάσει στο πάνθεν της Euroleague έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.gazzeta.gr