Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι στη σειρά των play-offs μεταξύ Ρεάλ-Παρτίζαν, ότι «τα είδαμε όλα» αλλά στον αθλητισμό πάντα θα υπάρχει το «κάτι παραπάνω». Φυσικά όχι όσον αφορά το εξωαγωνιστικό κομμάτι, αλλά για τα όσα συμβαίνουν μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Ειδικά όταν μιλάμε για «do or die» παιχνίδια όπου διακυβεύεται πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Euroleague, όπως επίσης και το βαρύτιμο τρόπαιο. Και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσει να παρουσιάσει η Ρεάλ.

Μπορεί ο μέσος όρος ηλικίας των Μαδριλένων να είναι μεγάλος, μπορεί να απουσιάζουν δύο βασικοί παίκτες του rotation και δη στη θέση «4» όπως είναι οι Γιαμπουσέλε και Ντεκ ωστόσο η ισπανική ομάδα δύσκολα θα παρεκκλίνει από το πλάνο της. Η μπάλα θα «ακουμπάει» αρκετά το χαμηλό post και δη τον Έντι Ταβάρες ενώ είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να ανοίξει το ματς, να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και να βρει εύκολα καλάθια για να ανεβάσει αρκετά το σκορ. Άλλωστε έχει αποδείξει ότι στο «σετ» παιχνίδι αντιμετωπίζει προβλήματα, κάτι το οποίο αναμένεται να επιδιώξει αρκετά η Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό.

Από εκεί και πέρα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι σε αυτά τα ματς, αναμένεται να βγουν μπροστά οι «παλιές» καραβάνες της ομάδας οι οποίοι γνωρίζουν από… πρώτο χέρι «τι εστί» Final Four όπως είναι οι Γιουλ, Ρούντι και Σέρχιο.

gazzeta.gr