Μετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Έντι Ταβάρες έγινε ο δεύτερος παίκτης που κατακτά την ίδια σεζόν το βραβείο του MVP του Final Four μετά από αυτό του αμυντικού της χρονιάς.

Ο Έντι Ταβάρες συνόδευσε το βαρύτιμο τρόπαιο της EuroLeague με τη Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με ένα ακόμα προσωπικό βραβείο, αυτό του MVP για το Final Four. Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι πραγματοποίησε συγκλονιστικές εμφανίσεις σε ημιτελικό και τελικό απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης από κάθε άλλον στο Κάουνας.

Ο Ταβάρες ταξίδεψε στη Λιθουανία ως ο καλύτερος αμυντικός της EuroLeague, βραβείο που κέρδισε για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και με αυτόν τον τρόπο, μετά την ανάδειξή του σε MVP, έπιασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε ένα μοναδικό επίτευγμα.

Οι δυο τους πλέον είναι οι μοναδικοί που κατάφεραν την ίδια σεζόν να κατακτήσουν τόσο το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς, όσο και αυτό του MVP στο Final Four. Ο Διαμαντίδης το πέτυχε με τον Παναθηναϊκό δύο φορές, το 2006-07 και το 2010-11, με τον Ταβάρες να φτάνει στη δική του πρώτη.

Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι σκόραρε 16.5 πόντους και μάζεψε 12.5 ριμπάουντ μέσο όρο, μαζί με 1.5 ασίστ και 2 μπλοκ στα 34 λεπτά συμμετοχής του στο Final Four.



gazzeta.gr