Ο Λάμπαρντ εμφανίστηκε… αργοπορημένα για να ζητήσει συγγνώμη. Μία συγγνώμη όμως που δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με την άποψη που υπάρχει για αυτόν. Ο Λάμπαρντ στα μάτια των οπαδών και της κοινής γνώμης δείχνει ένα ακόμα αδιέξοδο για την Έβερτον παρά η λύση.

Ο Λάμπαρντ το είπε. Το ανέφερε με τον τρόπο του. Δεν είναι ούτε «θαυματοποιός» ούτε «ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο». Ήταν όμως ο λόγος που μερικές χιλιάδες οπαδοί έμειναν μέσα στο κρύο για να του τα… ψάλλουν. Αλλά και να σηκώσουν πανό ζητώντας αλλαγές εδώ και τώρα.

Με τη Σαουθάμπτον ο Ονάνα ήταν από τους λίγους που ξεχώρισαν. Είναι νωρίς να κριθεί η μεταγραφή του Μοπέ αλλά και η κίνηση με τον ΜακΝιλ. Ο θυμός που υπάρχει από τον κόσμο για το διοικητικό συμβούλιο της Έβερτον είναι μεγάλος. Το γεγονός πως τα στελέχη της έπρεπε να μείνουν μακριά από τον αγώνα προκάλεσε ακόμα πιο κακό κλίμα. Οι απειλές και τα υβριστικά e-mails κατά του ιδιοκτήτη, Μπιλ Κενράιτ αλλά και των Ντενίς Μπάρετ-Μπαξεντέιλ και Γκραντ Ίνγκλς, στελεχών της ομάδας, δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα. Εμφανίστηκαν ακόμα και μηνύματα που ήθελαν τον Κενράιτ νεκρό. Η Έβερτον επιβεβαίωσε πως είναι σε επαφή με την αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ σχετικά με τις απειλές που υπήρξαν για σωματική ακεραιότητα των μελών του Δ.Σ.. Η επίθεση ακόμα και στον Μίνα, παίκτη που ερχόταν από τον πάγκο και δεν έπαιξε καν με τη Σαουθάμπτον ήταν κάτι αδιανόητο.

Ο Κολομβιανός θέλησε να μιλήσει προς τους οπαδούς. Και το έκανε. Τους τόνισε πως «θα έδινε τη ζωή του για τον σύλλογο». Άλλοι, όπως ο Γκόρντον και ο νεαρός φορ Σιμς είχαν σοκαριστεί. Υπήρξαν και οπαδοί που λειτούργησαν διαφορετικά και δεν συμφωνούσαν με αυτές τις τακτικές. Ίσως επειδή θεωρούν πως υπάρχει χρόνος. Σε αυτή τη φάση η έλλειψη καλής χημείας και κλίματος μεταξύ παικτών και κόσμου είναι ένα ακόμα πολύ κακό δείγμα. Με αυτό το δεδομένο ο υποβιβασμός είναι πιο πιθανός. Ο φόβος είναι πως η Έβερτον είναι σε μία κατάσταση που μπορεί να… διαλυθεί σε τέτοιον βαθμό που να μην ανακάμψει ποτέ ξανά.

Πηγή: The Athletic, Telegraphgazzeta.gr