Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα αρχίζει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα.

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές Αρχές σε καμία ενέργεια.

Απάντηση στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

«Σύμφωνα με αναφορές που πήραμε, ένα παιδί έχει ήδη βρει τραγικό θάνατο. Αν δεν υπάρξει επείγουσα δράση, φοβόμαστε ότι παραμένουν σε κίνδυνο και άλλες ζωές», ήταν η ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Στην ανάρτηση και την εύλογη ανησυχία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

«Ανησυχούμε επίσης σε μεγάλο βαθμό για τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί από διακινητές κοντά στα σύνορά μας. Το περιστατικό ωστόσο, όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία είναι εκτός της ελληνικής επικράτειας».

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Πλήρη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιδράσεις υπάρχουν και από το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25.

«Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι μέρος του ρόλου της ως χώρας-φύλακα της Ευρώπης-φρούριο είναι να καθησυχάζει τους εταίρους της ότι αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες της τελευταίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Όπως και ότι αρνείται να κινητοποιηθεί σε πολιτικό επίπεδο, ακόμα και όταν διακυβεύονται ζωές παιδιών», ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να κάνει αντιπολίτευση στα πάντα, κατέχεται από ακραίο αντικυβερνητικό μένος και επιδίδεται σε προπαγάνδα σε βάρος της ίδιας της πατρίδας μας με ψέματα. Το πλέον εξοργιστικό, όμως, είναι να εγκαλούνται οι αστυνομικοί μας, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές», απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τις αναφορές, οι περισσότεροι πρόσφυγες έφυγαν από τη Συρία. Ανάμεσά τους οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένοι.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER