Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, στο in.gr, τρεις από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς είναι αδέλφια, οι οποίοι έμπαιναν στο σύστημα polisonline και έδιναν πληροφορίες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Γνωστοί επιχειρηματίες στα «πλοκάμια» τους

Τα περισσότερα από τα θύματά τους είναι γνωστοί επιχειρηματίες, ανάμεσα στους οποίους εργολάβος στις Κυκλάδες, έμπορος υποδημάτων αλλά και έμποροι καυσίμων.

Τα μέλη του κυκλώματος εμφανίζονταν ως άτομα με μεγάλη οικονομική άνεση, τα οποία μπορούσαν να διπλασιάσουν τα χρήματα των θυμάτων τους, τα οποία εντόπιζαν συνήθως, στα μεγάλα καζίνο της χώρας.

Όταν τα θύματα διαπίστωναν ότι είχαν εξαπατηθεί, τα μέλη της συμμορίας δε δίσταζαν να στείλουν μπράβους να τους εκφοβίσουν και να τους ξυλοκοπούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αρχηγός του κυκλώματος ήταν 50χρονος από τον Πειραιά που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απάτες και συνεργοί του εμφανίζονται άτομα από το συγγενικό του περιβάλλον.

Τέσσερις από τους αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται, υπηρετούν σε υπηρεσίες ελέγχων στους δρόμους κι ένας σε υπηρεσία του Αρχηγείου με κύριο ενδιαφέρον την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Πολλοί από τα μέλη του κυκλώματος είναι άεργοι, άλλοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ υπάρχουν αναφορές για ξέπλυμα χρήματος στο παράνομο στοίχημα και στο διαδίκτυο, ενώ στα χέρια του ανακριτή υπάρχουν βίντεο και εκβιαστικά μηνύματα από την δράση των μπράβων της νύχτας.megatv.com