Η εικόνα κόβει την ανάσα. Τουρκική ακταιωρός πλησιάζει απειλητικά το σκάφος του ελληνικού λιμενικού και προσπαθεί να το εμβολίσει μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τα έμπειρα στελέχη του λιμενικού πυροβολούν στον αέρα..

Η ακραία τουρκική πρόκληση συνέβη στο Φαρμακονήσι στις 5 Ιανουαρίου. Το σκάφος του λιμενικού βρίσκεται σε αποστολή προκειμένου να κάνει αναγνώριση σε 3 τουρκικά αλιευτικά σκάφη, που έχουν μπει στα ελληνικά ύδατα. Τα τουρκικά αλιευτικά ειδοποιούν τη δική τους ακτοφυλακή και από τη στιγμή που φτάνει η τουρκική ακταιωρός τα πράγματα παίρνουν επικίνδυνη τροπή.

Οι Έλληνες λιμενικοί προσπαθούν να συγκρατήσουν την ψυχραιμία τους. Έχουν ακροβολιστεί στην πρύμνη του σκάφους με τα όπλα στα χέρια.

Στην αρχή η τουρκική ακταιωρός αρχίζει να κάνει κύκλους γύρω από το ελληνικό σκάφος, πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής, κάνει πλάγια παραπλανητική κίνηση και αμέσως μετα επιχειρεί να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος.

Οι τρεις Έλληνες Λιμενικοί που βρίσκονται στην πρύμνη του σκάφους βλέπουν την πλώρη του τουρκικού να έρχεται καταπάνω τους. Πυροβολούν στον αέρα. Το ελληνικό σκάφος δεν παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την πορεία του.

Ο Τούρκος κυβερνήτης στρίβει το τιμόνι του την τελευταία στιγμή, συνεχίζει όμως να κάνει κύκλους γύρω από το ελληνικό σκάφος σε μια επίδειξη δύναμης.

Σχεδόν καθημερινά το λιμενικό καλείται να αντιμετωπίσει την προκλητική και επικίνδυνη συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο.

Όπως επισημαίνουν στο MEGA αξιωματικοί του λιμενικού στόχος της ελληνικής πλευράς δεν είναι να προκαλέσει θερμό επεισόδιο απαντώντας στα νταηλίκια των Τούρκων, αλλά να συνεχίσει να φυλά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία τα θαλάσσια σύνορά της.

megatv.com