Με αφορμή την παρουσίασ του ντοκιμαντέρ “Federer: Twelve Final Days”, ο Ελβετός μίλησε για τη ζωή μετά την απόσυρση από το τένις, καθώς σε λίγους μήνες θα συμληρωθούν 2 χρόνια από τη στιγμή που ο “βασιλιάς” είπε…αντίο εκείνο το βράδυ της Παρασκεύης στο Laver Cup του Λονδινου. 

“Η απόσυρση ήταν υπέροχη και όλα πήγαν ομαλά. Είχα μια ατυχία με το γόνατο. Γίνονταν όλο και χειρότερα, οπότε άρχισαν να σκέφτομαι για το πώς θα είναι ήταν η ζωή μου μόλις αποσυρθώ, έχοντας περισσότερο χρόνο για το σπίτι και την οικογένεια μου.”, είπε ο Φέντερερ.

“Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Έχουμε 4 φανταστικά παιδιά, ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο, περνώντας υπέροχα, ενώ ο χρόνος μου μαζί τους, για να τους βοηθήσω με το σχολείο και ό,τι άλλο χρειαστούν είναι κάτι το εκπληκτικό.”

“Πάντα ένιωθα ότι η καριέρα μου θα μπορούσε να τελειώσει με οποιονδήποτε τραυματισμό, ενώ παράλληλα προσπαθούσα να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι είναι απλά τένις. Κάθε φορά που κέρδιζα έναν αγώνα ή ένα τουρνουά ήξερα ότι θα μπορούσε να είναι το τελευταίο μου. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να έχεις μια ζωή που θα σε βοηθήσει σε μια ομαλή μετάβαση μετά το τένις.”

Όσο για το τι θα έλεγε σε εκείνο το μικρό παιδί που ξεκίνησε από ball-boy: “Θα του έλεγα να ετοιμαστεί για μια υπέροχη ζωή κι ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Ότι πολλές φορές θα βρεθεί στο προσκήνιο, υπό πίεση, προσπαθώντας να σώσει ένα break-point ή να πει τα σωστα πράγματα σε ένα κοκκινο χαλί ή σε μια συνέντευξη Τύπου. Αλλά θα περάσει υπέροχα.”

“Όλα όμως έχουν κάποιο τέλος. Χαίρομαι που άντεξα τόσο στα μεγαλύτερα courts του κόσμου. Δεν θα μπορούσα να ειμαι πιο ευτυχισμένος. Ειλικρινά δεν κοιτάζω το παρελθόν. Η καριέρα μου ήταν πολύ καλύτερη από αυτά που νόμιζα ότι θα έκανα. Είμαι χαρούμενος και θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει πετύχει πολλά περισσότερα από όσα πίστευα.”



tennis24.gr