Μιλώντας στο BBC Sport, ο Ρότζερ Φέντερερ είπε ότι ελπίζει οι εμβληματικοί του αντίπαλοι να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Ο Ελβετός ήταν ο πρώτος από τους “Big 4” που αποσύρθηκε από το τένις και δείχνει εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που οι Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Μάρεϊ συνεχίζουν να παίζουν. 

“Ελπίζω ο Άντι, όπως ο Ράφα και ο Νόβακ, να συνεχίζει να παίζει για πάντα.”, είπε ο Φέντερερ την ώρα που ο Βρετανός ετοιμάζεται για το τελευταίο Wimbledon της καριέρας του. 

“Παρακολουθούσα το Roland Garros την περασμένη εβδομάδα κι έλεγα: “Είναι τόσο καλοί, το έκανα κι εγώ αυτό.” Νιώθω τόσο μακριά πλέον από όλο αυτό, που αρχίζω να ξεχνάω πράγματα που έχω κάνει, τα ρεκόρ κλπ, που είναι όμορφες αναμνήσεις.”

“Πραγματικά δεν δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια για να τον συμβουλέψω”, είπε για τον Μάρεϊ. “Η απόσυρση είναι προσωπικό και βαθύ ζήτημα. Όταν παίρνει κάποιος αυτή την απόφαση κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκεται.”

“Έχουμε περάσει παρόμοια πράγματα, αλλά είμαι πολύ μακριά από αυτό για τον συμβουλέψω. Φυσικά αν με καλούσε θα χαιρόμουν να του απαντήσω σε ό,τι θέλει. Είχε αυτό το τεράστιο πρόβλημα στο ισχίο που δίνει μεγαλύτερη αξία στην προσπάθεια που κάνει.”

Ο Φέντερερ αναφέρθηκε και στον Ναδάλ τονίζοντας ότι θα δυσκολευόταν να παίξει με την ένταση του Ισπανού τις τελευταίες στιγμές της καριέρας του. 

“Ο καθένας είναι διαφορετικός. Εγώ χρειαζόμουν την ισορροπία. Δεν θα μπορούσα να το κάνω με την ένταση του Ράφα. Έτρεχε μέσα στα αποδυτήρια τον κοιτούσα και έλεγα ότι θα ήμουν κουρασμένος όταν βγω στο γήπεδο.”

“Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο και γι’ αυτό υπάρχει τόσο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των παικτών. Εγώ, ο Ράφα, ο Νόβακ και ο Άντι το κάναμε με τον δικό μας τρόπο και όλοι οι τρόποι μας οδήγησαν στην επιτυχία.”



tennis24.gr