Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρότζερ Φέντερερ που είχε πει: “δεν σεβάστηκα τον Νόβακ όπως του άξιζε“, ο Ματς Βιλάντερ αναφέρθηκε στα δυνατά κι αδύναμα στοιχεία του παιχνιδιού των Big 3, κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Ο ειδικός αναλυτή του Eurosport και κάτοχος 7 Grand Slam τίτλων, αρχικά εξέφρασε την έκπληξή του που βλέπει τον Σέρβο στο Λονδίνο, μόλις τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση στο γόνατο και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Νόλε στο οποίο δεν βρίσκει αδυναμίες, σε αντίθεση με των άλλων δύο θρύλων του αθλήματος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του Eurosport για τη σύγκριση με τους Φέντερερ, Ναδάλ ο Βιλάντερ είπε: “Όταν είχε πρωτομπεί στο tour ο Νόβακ, δεν είχαμε διαπιστώσει το μεγαλείο του. Ήταν περισσότερο μέσα του παρά έξω. Με τον Ρότζερ και τον Ράφα, μπορούσαμε να δούμε το μεγαλείο τους. Το βλέπαμε στα χτυπήματα και στην τεχνική τους”

“Όλοι ήθελαν να παίξουν σαν τον Ρότζερ. Ο Νόβακ απλά χτυπούσε τη μπάλα όπως και οι άλλοι επαγγελματίες. Αυτό που δεν είχαμε διαπιστώσει στην αρχή είναι ότι δεν είχε αδυναμίες στο παιχνίδι του και σε όλες τις επιφάνειες. Χρειαστήκαμε λίγο χρόνο για να καταλάβουμε ότι δεν είχε αδυναμίες. Ο Φέντερερ είχε αδύναμα σημεία, ο Ναδάλ επίσης. Ο Τζόκοβιτς δεν έχει πραγματικές αδυναμίες”

Ο Βιλάντερ δήλωσε επίσης έκπληκτος που είδε τον Τζόκοβιτς στο Λονδίνο, μόλις τρεις εβδομάδες μετά την επέμβασή του στο δεξί γόνατο κάτι που δεν περίμενε ακόμα και από τον Σέρβο υπεραθλητή.

“Ήταν περίεργο να βλέπεις τον Νόβακ στο Λονδίνο, λίγες ημέρες πριν το Wimbledon, χωρίς βέβαια να ξέρουμε αν πρόκειται να παίξει. Αλλά αυτό είναι το μεγαλείο του Νόβακ. Δεν κοιτάζει το Νο1 στην κατάταξη, δεν θέλει να κερδίσει τα περισσότερα Grand Slam, κοιτάζει την κάθε μέρα ξεχωριστά. Πιστεύω ότι αισθανόταν ότι πρέπει να πάει στο Wimbledon για να μπει σε αυτό το ανταγωνιστικό πνεύμα, να προετοιμαστεί και να προσπαθήσει να ετοιμαστεί να παίξει έναν αγώνα σε αυτό που πιθανότατα είναι το πιο σημαντικό τουρνουά στην καριέρα του.

“Δεν ξέρω αν είναι έτοιμος ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι ότι προετοιμάζεται για να είναι μέρος του τουρνουά. Αν τελικά δεν τα καταφέρει, δεν τα κατάφερε αλλά προσπάθησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτό, όμως, είναι το μεγαλείο ότι κατάλαβε ότι πρέπει να βρίσκεται σε αυτό το μέρος, αυτή τη στιγμή”



tennis24.gr