Ο Ρότζερ Φέντερερ επισκίασε την αγωνιστική πρεμιέρα του Laver Cup την Παρασκευή, πραγματοποιώντας ένα πρωτότυπο “QnA” μέσα στην Rogers Arena του Βανκούβερ.

Με τον Τζίμι Κούριερ σε ρόλο συντονιστή, ο 42χρονος Ελβετός απάντησε σε ερωτήσεις φιλάθλων και όχι μόνο, λέγοντας ενδιαφέροντα πράγματα από την επαγγελματική του καριέρα, την τωρινή καθημερινότητα και παραδέχθηκε ότι του λείπει πολύ το tour και το τένις.

“Φυσικά και μου λείπει το τένις. Μου λείπουν όλα που έχουν να κάνουν με το παιχνίδι. Οι συναρπαστικές στιγμές, τα σωσμένα break points, τα νικηφόρα match points, οι κατακτήσεις τίτλων, οι θαυμαστές και οι selfies με τους φιλάθλους. Προσπαθώ όσο μπορώ να ακολουθώ το tour και γι’αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Το έκανα για 25 χρόνια και ήταν απίστευτο. Θα το ξανάκανα ευχαρίστως.

Πλέον οι μέρες μοιάζουν πολύ μεγάλες. Από την άλλη, πολλές φορές νιώθω ότι δεν έχω πολύ χρόνο. Έχω βεβαρυμμένο πρόγραμμα, τα 4 παιδιά σίγουρα βοηθάνε σε αυτό. Είμαι επαγγελματίας οδηγός πλέον, οργανώνω τα πάντα, μεταφέρω τα πάντα. Είναι σίγουρα μια διαφορετική δοκιμασία. Επίσης, ακόμα πηγαίνω στο γυμναστήριο 4-5 φορές την εβδομάδα. Μπορεί να μην μου φαίνεται αλλά πηγαίνω. Έχω λίγα παραπάνω κιλά από πριν αλλά θα κάνω δίαιτα. Έχω και πολλά projects. Είναι πολύ διασκεδαστικό και έχω πάθος να τα υλοποιήσω”

O Φέντερερ θυμήθηκε και την τελευταία παράσταση στην επαγγελματική του καριέρα που έγινε πέρυσι κατά τη διάρκεια του Laver Cup στην Ο2 Arena του Λονδίνου, έχοντας δίπλα του τον επί χρόνια αντίζηλό του, Ράφαελ Ναδάλ.

“Το αντίο μου στο τένις ήταν υπέροχο, ήταν τέλειο, είχε συγκίνηση, είχε ένταση. Πέρασα ωραίες στιγμές με την ομάδα μου, τους φιλάθλους στο Λονδίνο και την οικογένεια. Δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Σκεφτόμουν αυτή τη στιγμή για χρόνια γιατί ήξερα ότι θα έρθει. Μερικές φορές δεν θυμόμαστε πως ολοκληρώνουν την καριέρα τους οι ήρωες του τένις. Θυμόμαστε κυρίως τα επιτεύγματά τους. Σκεφτόμουν ότι το τέλος μου δεν θα ήταν καλό αλλά ήταν ακριβώς το αντίθετο. Ήταν σπουδαίο και ένιωσα πολύ χαρούμενος. Μερικές φορές νιώθω πολύ τυχερός για ότι έχω βιώσει”

 

Χαμός επικράτησε όταν ο Ράφαελ Ναδάλ έκανε την εμφάνισή του στο matrix του γηπέδου, κάνοντας τη δική του ερώτηση στον Βασιλιά.

“Ποιος είναι ο αγαπημένο σου συμπαίκτης στο διπλό;” ρώτησε ο Ράφα, κλείνοντας το μάτι στον Ρότζερ.

“Νόμιζα ότι ήταν η γυναίκα μου, μέχρι που εμφανίστηκε αυτός ο τύπος. Μπορεί να έχει ο Ράφα αυτόν τον τίτλο”.

 

Ο Φέντερερ έδωσε συμβουλές και για το one handed backhand, σε ένα ξεκαρδιστικό σημείο της βραδιάς

 

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Φέντερερ






tennis24.gr