Ο Αλεξάντερ Πέσιτς είναι μια από τις βασικές «πηγές» κινδύνου για την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο 31χρονος υψηλόσωμος σέντερ φορ (1.90) είναι ο τέταρτος σκόρερ της Φερεντσβάρος, έχοντας εννέα γκολ σε 23 εμφανίσεις, ενώ έχει μοιράσει και πέντε ασίστ. Μάλιστα τέσσερα από τα γκολ του τα έχει πετύχει στην Ευρώπη, ένα στα προκρματικά του Conference League και τρία στους ομίλους.

Ο Σέρβος γνωρίζει καλά τα… μέρη μας, καθώς το 2008 έφυγε από τις ακαδημίες της Ραντνίτσκι Νις και εντάχθηκε στην Κ19 του ΟΦΗ. Με τους Κρητικούς έκανε και την πρώτη του σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο, το 2009/10, όταν οι Ομιλίτες ήταν στη Football League. Με τα μελανόλευκα μέτρησε ένα γκολ και δυο ασίστ σε 14 εμφανίσεις.

Έκτοτε γύρισε αρκετές χώρες και μεταξύ άλλων αγωνίστηκε στη Γαλλία για την Τουλούζ, στην Ιταλία για την Αταλάντα, στη Σαουδική Αραβία για την Αλ Ιτιχάντ, στην Τουρκία για την Καραγκιουμρούκ, στην πατρίδα του για τον Ερυθρό Αστέρα και το καλοκαίρι μετακόμισε στη Βουδαπέστη για τη Φερεντσβάρος. Ο πολύπειρος επιθετικός μίλησε στο Gazzetta ενόψει των «μαχών» των Ούγγρων με τον Ολυμπιακό, τόνισε πως πρόκειται για ζευγάρι πουδ εν υπάρχει φαβορί και δήλωσε… φαν της Ελλάδας.

Ήθελες να πέσει η Φερεντσβάρος με τον Ολυμπιακό;

«Ομολογώ πώς το είχα στη σκέψη μου μόλις τελειώσαμε τους ομίλους. Το είπα ότι θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό. Το περίμενα. Θυμάμαι πώς όταν έπαιζα στην Ελλάδα και ήταν σαν ένα μεγάλο ντέρμπι για μένα. Ήμουν 16 ετών όταν έπαιζα στο Καραϊσκάκη με τον ΟΦΗ. Τότε έπαιζαν Νικοπολίδης και Τζορτζεβιτς στον Ολυμπιακό. Πάντα ήλπιζα να έρθω ξανά στην Ελλάδα.

Πως βλέπεις το ζευγάρι;

«Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα. Όλα είναι πιθανά. Εύχομαι να γίνουν δύο καλά παιχνίδια να τα απολαύσουμε. Το πιστεύω πώς θα γίνουν».

Θεωρείς πως υπάρχει κάποιο φαβορί;

«Δεν βλέπω φαβορί. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει φαβορί. Έχουμε και εμείς καλή ομάδα, μπορεί ο Ολυμπιακός να μην πρωταγωνιστεί τα δυο τελευταία χρόνια, ωστόσο ψάχνει απαντήσεις στην Ευρώπη».

Ποια είναι η άποψη σου για την Ελλάδα;

«Πολύ καλός καιρός. Όταν ηρθα στην Ελλάδα το πρώτο μου παιχνίδι ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Έπαιζαν Νικοπολίδης, Παπαδόπουλος καιΤζόρτζεβιτς. Πολύ μεγάλα ονόματα.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα, όπως πάντα. Δεν παρακολουθώ τόσο στενά το ελληνικό Πρωτάθλημα αλλά ξέρω καλά τη δυναμική του Ολυμπιακού. Θα το απολαύσω το ματς, μου αρέσει η Ελλάδα. Είμαι φαν της χώρας σας και του ποδοσφαίρου της».



gazzeta.gr