Η Ferrari αναμένει ότι ο Charles Leclerc θα δεχτεί ποινή στο grid αργότερα στη σεζόν, αφού διαπίστωσε ότι ο κινητήρας του δέχτηκε ανεπανόρθωτες ζημιές στο 1ο γύρο στο Ουγγρικό Grand Prix.

Ο Leclerc χτυπήθηκε από τον Lance Stroll αφού ο οδηγός της Aston Martin δεν κατάφερε να επιβραδύνει άμεσα για την 1η στροφή στις υγρές συνθήκες, αναγκάζοντας και τους δύο οδηγούς να αποσυρθούν από τον αγώνα.

Ο Leclerc πρόκειται να πάρει μια τρίτη μονάδα ισχύος στο Βελγικό Grand Prix αργότερα αυτόν τον μήνα, θέτοντας τον στο όριο χρήσης των μονάδων ισχύος.

Σε μια δήλωση που εκδόθηκε την Τρίτη, η Ferrari έγραφε: “Το ατύχημα στο οποίο ο Charles Leclerc ήταν αθώο θύμα λίγο μετά την έναρξη του Grand Prix της Ουγγαρίας έγινε με κόστος να του στερηθεί η πιθανότητα ενός μεγάλου αποτελέσματος στο Hungaroring.”

“Ωστόσο, η εξέταση της Νο.16 SF21 που πραγματοποιήθηκε χθες στο Maranello, αποκάλυψε ότι εκτός αυτού, ο κινητήρας υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά, μετά την πρόσκρουση με την Aston Martin του Lance Stroll.”

“Αυτό είναι ένα ακόμη χτύπημα για τη Scuderia Ferrari και τον Μονεγάσκο οδηγό. Αυτή η ζημιά έχει οικονομικό αντίκτυπο και επίσης αγωνιστικές επιπτώσεις.”

“Δεδομένου ότι τα υπόλοιπα 12 Σαββατοκύριακα αυτής της σεζόν, είναι πολύ πιθανό η ομάδα να υποχρεωθεί να τοποθετήσει ένα τέταρτο ICE στην SF21 του Charles, επιβάλλοντας έτσι ποινές στο grid.”

Ο teammate του Leclerc, Carlos Sainz, κατάφερε να αποφύγει τα επεισόδια στη στροφή 1 για να τερματίσει 4ος, αλλά αργότερα προήχθη στην 3η μετά τον αποκλεισμό του Sebastian Vettel.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER