Τον έντονο προβληματισμό του για την αγωνιστική κατάσταση του Νικ Κύργιου, αλλά και την ακατάλληλη αποκατάσταση του τραυματισμού του, εξέφρασε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο Μαρκ Φιλιππούσης.

Ο Φιλιππούσης ισχυρίστηκε πως αν δε δουλέψει εντατικά και σοβαρά πάνω στην αποθεραπεία του τραυματισμού του ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας, τότε δε θα επανέλθει ποτέ στο επιθυμητό επίπεδο για να αγωνιστεί, ενώ με την κατάσταση αυτή βάζει σε κίνδυνο και το υπόλοιπο της καριέρας του.

“Δεν ήταν κοντά στο να βρεθεί στην απαραίτητη αγωνιστική κατάσταση και κατάλαβα αμέσως πως είχε πρόβλημα. Αν επιστρέφεις πολύ νωρίς και δεν έχεις κάνει την απαραίτητη δουλειά με το γόνατο για να δυναμώσει αυτή την άρθρωση, τότε δυστυχώς δεν είμαι σίγουρος για το πόσο καιρό θα μπορούμε να τον βλέπουμε ακόμα στο κορτ”.

“Πρέπει να δίνεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία για να επιστρέψεις. Αν είσαι μεγαλόσωμος και έχεις πρόβλημα με το γόνατο, καλύτερα να το αντιμετωπίσεις πριν επιστρέψεις, γιατί διαφορετικά θα το κάνεις χειρότερα και θα μείνεις έξω περισσότερο καιρό.

Αυτό ίσως να τελειώσει και την καριέρα του. Θα πρέπει να το φοβάται αυτό. Μετά από 6 επεμβάσεις στο γόνατο μπορώ να πω ότι έχω γίνει ειδικός. Είναι κάτι με το οποίο δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα, καθορίζει την κίνησή σου”.

“Είχα εκφράσει και πριν από χρόνια την ανησυχία μου, για το αν κάνει τη δουλειά που χρειάζεται σωματικά. Και αν έρθει ο πρώτος μεγάλος τραυματισμός, δεν λέω απαραίτητα πως θα τελειώσει η καριέρα του, αλλά μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο αν δεν κάνει σωστή αποκατάσταση.

Δεν με νοιάζει πόσο καλά χτυπήματα έχεις, αν δεν φτάνεις στην μπάλα και είσαι 1μιση, δυο βήματα πιο αργός, θα είναι δύσκολα εκεί έξω απέναντι σε οποιονδήποτε παίκτη του Top 100, ακόμα και του Top 200”.
tennis24.gr