Πρόκειται για το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που «καρφώθηκε» στο φανάρι του λιμανιού του νησιού, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης. Στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν πέντε άτομα, οι δύο από αυτούς ελαφρά και οι άλλοι τρεις φέρουν κατάγματα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι τραυματίες είναι τρία μέλη του πληρώματος και δύο επιβάτες.

Και οι πέντε μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο πολυιατρείο της Φολεγάνδρου, ενώ ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασε στο νησί για να τους παραλάβει και να τους πάει στη Σαντορίνη από όπου θα τους παραλάβει αεροπλάνο αεροδιακομιδών C-27 με τελικό προορισμό της Αθήνα.

Χωρίς γενικό γιατρό & χωρίς νοσηλευτή η Φολέγανδρος

Όπως λέει ο δήμαρχος του νησιού, Κυριάκος Μαρινάκης, μιλώντας στο MEGA:

«Είχαμε λάβει ειδοποιήσεις από την Πολιτική Προστασία για να έχουμε τη μέγιστη προσοχή για να μην έχουμε τέτοια αποτελέσματα. Είχε ενεργοποιηθεί η επιτροπή μας για να συνδράμουμε σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Με ειδοποίησε το λιμεναρχείο αργά το βράδυ ότι έγινε αυτό το συμβάν, ανταποκριθήκαμε άμεσα. Ενεργοποιήθηκαν οι δύο αγροτικοί γιατροί που έχουμε».

Αίσθηση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι το νησί δεν έχει γενικό ιατρό και νοσηλευτή, ενώ χρέη οδηγού του μοναδικού ασθενοφόρου, εκτελεί ο δήμαρχος.

«Μέχρι τώρα κάλυπτα τη θέση του οδηγού του ασθενοφόρου, μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο οδηγός. Μέχρι τώρα εκτελούσα εγώ χρέη, από την αρχή που ανέλαβα τον δήμο. Μέχρι την άλλη βδομάδα θα εκτελώ εγώ τα χρέη του οδηγού. Είμαστε εδώ σε αυτήν τη θέση για να προσφέρουμε, οπότε όπου μπορούμε και όπως μπορούμε, το κάνουμε».

«(…) Το θέμα είναι ότι έχω δύο οπλίτες αγροτικούς, όπου ο ένας τελειώνει τη θητεία του τέλος της εβδομάδας και μένω με έναν οπλίτη αγροτικό γιατρό, χωρίς νοσηλευτή και χωρίς γενικό γιατρό. Το έχω συζητήσει ήδη με το υπουργείο. (…) Τα πάντα είναι υποστελεχωμένα, επικρατεί το ίδιο πρόβλημα παντού. Αυτό που φωνάζω από την αρχή του χρόνου είναι ότι το ΕΚΑΒ πρέπει να επανεξετάσει τα πρωτόκολλά του», συμπληρώνει.



megatv.com