Σε ένα διήμερο διαλόγου και προτάσεων, ο Υμηττός, το βουνό που «κρύβει» απίστευτες ομορφιές, φιλοξενεί δεκάδες σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και συνυπάρχει αρμονικά με τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια, μπαίνει ξανά στο επίκεντρο όλης της χώρας.

7 Υπουργοί, 40 Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα και συνολικά πάνω από 100 καταξιωμένοι και διακεκριμένοι ομιλητές (Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων κ.α.) συμμετέχουν ενεργά στο κορυφαίο Forum για το περιβάλλον – που γίνεται θεσμός – από τον μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό σύνδεσμο της χώρας, το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, με τίτλο «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η επόμενη ημέρα».

Για το σπουδαίο αυτό εγχείρημα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της προστασίας του Υμηττού.

«Στον Υμηττό έχουμε πετύχει ένα μικρό αυτοδιοικητικό θαύμα. 11 δήμοι περιβάλλουν τον Υμηττό και 1,5 εκατ. πολίτες ζουν γύρω από αυτόν. Έχουμε καταφέρει να κάνουμε τις πρακτικές που χρειάζεται για να τον προστατεύσουμε και να τον θωρακίσουμε», δήλωσε.megatv.com