Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην περιοχή ωστόσο εκτός από την τεράστια οικολογική καταστροφή έχουν καεί και πάρα πολλά σπίτια.

Πριν από λίγη ώρα ήταν στο σημείο και ο ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να κόψει το ρεύμα και να μην υπάρξει πρόβλημα με τα πεσμένα καλώδια και τις κολώνες που υπάρχουν.

Το MEGA κι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας βρέθηκαν στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου και του Αγίου Παντελεήμονα στην Σαρωνίδα και έκαναν αυτοψία στην περιοχή.

Πολλά σπίτια έχουν πέσει, οι στέγες δεν υπάρχουν και είναι όλα καμένα. Πρόκειται για περίπου 9-10 σπίτια τα οποία έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Η αστυνομία δεν επέτρεπε στους κατοίκους να ανέβουν στα σπίτια τους σε πολλές περιοχές του Νέου Κουβαρά, προκειμένου να είναι ελεύθερη η δίοδος στην Πυροσβεστική.

Σε πρώτο στάδιο χρειάζεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στην συνέχεια η καταγραφή των ζημιών.

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στο MEGA για τις πυροσβεστικές δυνάμεις και για την επέμβαση του κρατικού μηχανισμού.

«Γενικότερα εδώ πάνω Πυροσβεστική δεν ανέβηκε. Κάηκαν δύο σπίτια, μέρος του δικού μας και πυροσβεστική δεν ανέβηκε. Ευτυχώς έριξαν νερό 3-4 φορές τα ελικόπτερα και κάτι γλιτώσαμε. Επειδή ανεβήκαμε μπορέσαμε και σώσαμε το σπίτι μας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Καμμένα σπίτια στην Σαρωνίδα – Εικόνες βιβλικής καταστροφήςmegatv.com