O Χρήστος είναι εθελοντής του Δήμου Αχαρνών. Tην ώρα που η πύρινη λαίλαπα κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμά της, εκείνος προσπαθούσε να σώσει ανήμπορες ψυχές, ζώα που είτε είχαν εγκαταλειφθεί είτε ήταν αδέσποτα.

Οι εικόνες που αντίκρισε τον στοιχειώνουν. Κάποια ζώα δεν είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από την πύρινη κόλαση.

«Προσπαθούμε μέσα στο χάος να βγάλουμε άκρη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται αθώες ψυχές και είναι κρίμα. Υπήρχαν ζώα που δεν προλάβαμε», δήλωσε.

Πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές και κάτοικοι που έβλεπαν τα σπίτια τους να φλέγονται, όμως η ψυχή τους δεν άντεχε να μην προσφέρουν βοήθεια στα ζώα.

Αστυνομικοί προσπαθούσαν να δώσουν νερό σε ελάφι που έφυγε κυνηγημένο από τον δρυμό της Πάρνηθας.

Πυροσβέστες τρέχουν να γλιτώσουν καθώς η πύρινη κόλαση πλησιάζει. Ένας σκύλος με ένα σχοινί στο λαιμό παραμένει καθισμένος και ήρεμος όσο προσπαθούν να τον απεγκλωβίσουν. Έχει καταλάβει πως είναι η μονή του ελπίδα.

Φωτιά στον Έβρο: Σε καταφύγιο τα ζωάκια που διασωθήκαν 

Στο Γαλάτσι άνοιξε σταθμός πυρόπληκτων ζώων, όπου εκεί καταφθάνουν τόσο ιδιοκτήτες που αναζητούν τα κατοικίδιά τους όσο και πολίτες που θέλουν να υιοθετήσουν.

Το MEGA βρέθηκε σε ένα καταφύγιο ζώων που έχει στηθεί προκειμένου να παρέχει την κατάλληλη φροντίδα στα μικρά πυρόπληκτα ζωάκια.

Χάρη στην προσπάθεια των διασωστών και εθελοντών πολλά ήταν ζωάκια που κατάφεραν να σωθούν από τις πύρινες φλόγες που μαίνονταν για πολλές μέρες στην Αλεξανδρούπολη.

Οι διασώστες και οι εθελοντές συνεχίζουν το έργο τους και προσπαθούν να εντοπίσουν ζώα που χρειάζονται τη φροντίδα τους στη καμένη γη της Αλεξανδρούπολης.



megatv.com