Πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν για ώρες τον ουρανό της Δυτικής Αττικής, η φωτιά ορατή από χιλιόμετρα.

Η φωτιά έκαιγε για ώρες αποθήκες της επιχείρησης, αλλά και πλαστικούς σωλήνες, και ο κίνδυνος να επεκταθεί η πυρκαγιά και σε διπλανά εργοστάσια ήταν μεγάλος.

«Νιώθαμε ότι θα έρθει καταπάνω μας, τόσο μεγάλη φωτιά, δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη φωτιά», δήλωσε εργαζόμενος της περιοχής.

Ήταν τόσο αποπνικτική η ατμόσφαιρα, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν δύο φορές μήνυμα από το 112 να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Με την περιοχή όμως γεμάτη εργοστάσια, οι κάτοικοι τρέμουν στην ιδέα τι μπορεί να συμβεί στην επόμενη πυρκαγιά…

ΚΙΟΥ κάτοικος περιοχής.

«Θα ήμασταν δεύτερο Μάτι εδώ», ανέφερε κάτοικος της περιοχής. «Δεν έχουμε δρόμους, δεν μπορούσαν να στρίψουν τα πυροσβεστικά κάτω. Δεν έχουμε δρόμους, φτιάξανε εργοστάσια χωρίς δρόμους.».

13 ώρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. την ίδια ώρα όμως η ατμόσφαιρα στην γύρω περιοχή παραμένει αποπνικτική.

Τρεις αποθήκες του εργοστασίου καταστράφηκαν ολοσχερώς. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό που έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ.

Το καλώδιο της ΔΕΗ κρεμάστηκε στα σύνορα και εσωτερικά και εξωτερικά της εν λόγω επιχείρησης με αποτέλεσμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να επεκταθεί η φωτιά σε όλο τον προαύλιο χώρο.

Οι μετρήσεις πάντως που έγιναν στην περιοχή δεν έδειξαν ανησυχητικές ποσότητες μικροσωματιδίων και γι’ αυτό αποφασίστηκε τα σχολεία του δήμου να παραμείνουν ανοιχτά.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER