Στην επιχείρηση που έχει στηθεί για την κατάσβεση των φωτιών και την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων των περιοχών που φλέγονται τα τελευταία 24ωρα συμμετέχουν η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Λιμενικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και εθελοντές.

Για τη συμβολή της αστυνομίας στην επιχείρηση μίλησε ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. ειδικών φρουρών, ο οποίος υπογράμμισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ανθρώπινη ζωή.

«Ο κόσμος δεν αφήνει το σπίτι του εύκολα. Πολλές φορές οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούν να αποχωρήσουν. Κάνουμε έκκληση κι εμείς σαν συνδικαλιστικός φορέας να ακούν τους συναδέλφους μου. Η ανθρώπινη ζωή είναι υπεράνω όλων. Οι υλικές ζημιές ειναι μικρές μπροστά στην ανθρώπινη ζωή», δήλωσε.

Ακόμη, ανέφερε ότι τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα έχουν οδηγήσει σε διασπορά δυνάμεων, ενώ συνεχάρη τους εθελοντές για το έργο τους.

«Η έκταση της πυρκαγιάς είναι τεράστια και υπάρχει διασπορά των δυνάμεων, ακόμα και στην αστυνομία. Η αστυνομία αναλαμβάνει τις εκκενώσεις κι όταν στέλνεται σήμα του 112 για εκκένωση περιοχής, εκεί θα δείτε πάντα αστυνομικούς», είπε.megatv.com