Οι απίστευτη βελτίωση του Φώτη Ιωαννίδη, η καταπληκτική σεζόν και οι τρομακτικές εμφανίσεις που κάνει, βάζουν τις… βάσεις για μεταγραφή ρεκόρ.

Αυτή τη στιγμή, ειδικά μετά την μυθική εμφάνιση που έκανε κόντρα στην ΑΕΚ, ο Φώτης Ιωαννίδης είναι το πιο hot όνομα της Stoiximan Super League στην μεταγραφική αγορά. Βλέπετε, το… πακέτο που προσφέρει είναι ιδανικό: Είναι μόλις 24 ετών, σκοράρει συνεχώς, παρουσιάζει εντυπωσιακή βελτίωση και έχει κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων, όπως είδαμε πρόσφατα και με τις δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα.

Δεν είναι τυχαίο οτι σχεδόν σε καθημερινή βάση εμφανίζεται και μία νέα ενδιαφερόμενη ομάδα από το εξωτερικό που τον προσθέτει στην λίστα της και φέρεται διατεθειμένη να πληρώσει αρκετά εκατομμύρια, προκειμένου να τον κάνει δικό της. Το πόσα εκατομμύρια απαιτούνται για κάτι τέτοιο, το ξέρουν μόνο στον Παναθηναϊκό. Σίγουρα όμως μιλάμε για διψήφιο αριθμό που μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση και ένα ρεκόρ.

Η μεταγραφή ρεκόρ

Ποιο; Αυτό της ακριβότερης πώλησης ποδοσφαιριστή από ελληνική ομάδα. Την… πρωτοκαθεδρία αυτή τη στιγμή την έχει ο Ντάνιελ Ποντένσε από τον Ιανουάριο του 2020 όταν και μετακόμισε από τον Ολυμπιακό στην Γουλβς έναντι 19,6 εκατομμύριων. Στην θέση αυτή υπήρχε ο Πάνος Ρέτσος, από το καλοκαίρι του 2017 όταν είχε πάει από τους «ερυθρόλευκους» στην Λεβερκούζεν, όμως ως επικρατέστερο ποσό που είχε δαπανηθεί για την μεταγραφή αυτή δεν φαίνεται να είναι τα 22 εκατομμύρια που είχαν κυκλοφορήσει τότε, αλλά τα 17,5.

Το… καυτό καλοκαίρι

Το αν θα σπάσει αυτό το ρεκόρ, θα καθοριστεί από πολλούς παράγοντες. Πρώτος είναι οι απαιτήσεις του Παναθηναϊκού και δεύτερος αν θα μείνει και τη νέα σεζόν στο «τριφύλλι», καθώς μην ξεχνάμε οτι δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027 και ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις για νέο με καλύτερους οικονομικούς όρους.

Όσον αφορά το πρώτο κομμάτι, οι «πράσινοι» βάζουν τον πήχη τουλάχιστον στα 20 εκατομμύρια, όμως σε μία μεταγραφική διαπραγμάτευση πολλά μπορούν να συμβούν, καθώς η ενδιαφερόμενη ομάδα ενδεχομένως να ρίξει στο τραπέζι κάποιο έμψυχο αντάλλαγμα που θα μειώσει τα χρήματα που πρέπει να δώσει. Το αν ο Παναθηναϊκός θα δεχθεί κάτι τέτοιο, είναι άλλο κεφάλαιο.

Σχετικά με το δεύτερο κομμάτι τώρα… Αν ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» παραμείνει στην ομάδα, συνεχίσει με την ίδια επιθετική αποτελεσματικότητα, δείχνοντας τους ίδιους ρυθμούς βελτίωσης, τότε θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο οτι θα σπάσει το ρεκόρ του Ποντένσε… Πόσω μάλλον αν όλα αυτά, γίνουν και κατά την διάρκεια των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού.

Όπως και να’ χει πάντως, ο Φώτης Ιωαννίδης έχει κάθε δικαίωμα να απολαμβάνει όλο αυτό τον ντόρο γύρω από το όνομά του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τόσο λόγω της απόδοσης του, όσο και για την δουλειά που ρίχνει με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αυτή την εντυπωσιακή βελτίωση στο παιχνίδι του…

gazzeta.gr