Κατά τις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης οδηγός περιπολικού πυροβολά τέσσερις φορές στον αέρα μετά από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα κουκουλοφόρων απέναντι από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Ο αστυνομικός που ενεπλάκη στο επεισόδιο που σημειώθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Τρίτης, έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για το συμβάν.

Όπως σημείωσε, δεν αντιλήφθηκε την εντολή που είχε δοθεί νωρίτερα από το κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να μην περάσει κανένα όχημα από το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί άτομα, στην Πατησίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νόμιζε ότι η εντολή αφορούσε μόνο το ρεύμα του δρόμου έξω από την είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και όχι το αντίθετο ρεύμα.

Φοβήθηκε ότι θα του επιτεθούν

Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι φοβήθηκε ότι από την επίθεση θα κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα και για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου.

Πρόσθεσε ότι προσπάθησε να κάνει ελιγμούς με το περιπολικό, ωστόσο βρίσκονταν αρκετά αυτοκίνητα γύρω τους και ήταν αδύνατον.

Όπως συμπλήρωσε, και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο περιπολικό φοβήθηκαν για τη ζωή τους και για το λόγο αυτό εγκατέλειψαν το όχημα. «Πρέπει να βγούμε από το περιπολικό γιατί θα μας σκοτώσουν» φέρεται να είπαν, προτού φύγουν.

«Η ΑΣΟΕΕ ένα ξέφραγκο αμπέλι»

Ο Γεν. Γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» σχετικά με το συμβάν.

«Τριάντα κουκουλοφόροι βγήκαν έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, μπορεί κάποιος να μας πει ποιοι είναι αυτοί οι τριάντα. Δεν ξέρουμε τι είναι αυτοί, πώς μπήκαν, τι βάζουν και τι βγάζουν. Δεν μπορεί ν απαντήσει κανένας, γιατί είναι (η ΑΣΟΕΕ) ένα ξέφραγκο αμπέλι. Όποια στιγμή να περάσεις είναι μία ορθάνοιχτη πόρτα, όποιος θέλει μπαίνει».

Στην συνέχεια ο κ. Κρικέτος μίλησε για τον πυροβολισμό του αστυνομικού.

«Αν κινδυνέψει αστυνομικός βάσει νόμου πρέπει να βγάλει όπλο»

«Αν δεν είχε πυροβολήσει ο αστυνομικός για να σώσει την ζωή του, σήμερα θα είχαμε τραγικά αποτελέσματα. Όταν κινδυνεύει η ζωή, πυροβολείς στον αέρα, όπου κι αν κινδυνέψει η ζωή του αστυνομικού», τόνισε ο κ. Κρικέτος και είπε ότι αυτό προβλέπεται στους κανονισμούς.

«Αν κάποιοι από εμάς δεν μπορούν να προβλέψουν τα επεισόδια, τότε είναι αναποτελεσματικοί στην δουλειά τους»

Και πρόσθεσε: «Ποιος είναι αυτός που είπε ότι σταματάει να περνάει η αστυνομία στην Πατησίων για τριάντα αλήτες που καίνε την Πατησίων. Να βγουν να μας πουν ποιο έδωσε αυτή την εντολή. Αν κάποιοι από εμάς δεν μπορούν να προβλέψουν τα επεισόδια, τότε είναι αναποτελεσματικοί στην δουλειά τους. Αν δεν περνάει το περιπολικό, τότε ποιος περνάει; Αν κάποιοι κάψουν και σήμερα το πρωί την Αλεξάνδρας θα πούμε πάλι να περάσει η αστυνομία;».

«Υπάρχουν ευθύνες που δεν συνελήφθη κανένας από τους κουκουλοφόρους»

Σε ερώτηση αν υπήρξε κάποια σύλληψη από την πλευρά των κουκουλοφόρων απάντησε: «Να σας πουν οι υπεύθυνοι της Αστυνομίας αν συνελήφθη κάποιος και με τι κατηγορία. Τίποτα, υπάρχουν ευθύνες. Και μην καλύπτονται κάποιοι εξ ημών πάνω στο υπουργείο και στο αρχηγείο πίσω από τρεις αστυνομικούς που καθημερινά είναι μέρα νύχτα στο δρόμο».

Παρέμβαση της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Η εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε σχετικά με τον χθεσινό συμβάν στην Πατησίων.

«Οι αστυνομικοί ελέγχονται γιατί παράκουσαν μία εντολή από το κέντρο. Υπήρχε μία ξεκάθαρη εντολή από το κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πλησιάσει καμία περιπολία στο σημείο, επειδή ακριβώς εκείνη την στιγμή γινόταν αυτό που γινόταν. Άτομα είχαν βάλει φωτιά σε κάδους και είχαν κάνει οδοφράγματα, για να μην κινδυνέψουν οι ίδιοι».

Και πρόσθεσε η κα. Δημογλιδου ότι εκείνη την στιγμή ετοιμαζόταν επιχείρηση της αστυνομίας κι είπε χαρακτηριστικά «αφού αυτοί οι άνθρωποι εξαπέλυαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις το πρόβλημα δεν λυνόταν με μία περιπολία, οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να βρίσκεται καμία περιπολία σε εκείνο το δρόμο».

Σχετικά με τον αστυνομικό που πυροβόλησε ανέφερε η εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ: «Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να απεγκλωβιστεί  και γι’ αυτό έκανε χρήση του υπηρεσιακού οπλισμού».

Σχετικά με τους κουκουλοφόρους ενημέρωσε η κα. Δημογλίδου ότι δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.megatv.com