Ο κ. Γλύκας μίλησε για την προφυλάκιση του εντολέως του και για την απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

«Προφανώς εάν υπήρχε τηλεδιοίκηση, που κακώς δεν υπήρχε, δεν θα έμπαινε στη μέση ο ανθρώπινος παράγοντας. Είναι σαφές για τις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν και σε ενδεχομένως πολιτικό επίπεδο και αυτό θα το αποφασίσει η Βουλή», είπε αρχικά.

Αυτό που βάρυνε είναι το κλίμα και στοχοποίηση αυτού του ανθρώπου. Λειτούργησε ως «Ιφιγένεια» γιατί έπρεπε κάποιος ακόμα να πάει στη φυλακή, μετά τις αντιδράσεις που προξένησε η μη προφυλάκιση των άλλων σταθμαρχών. Είναι αντισυνταγματικό και σαφές γιατί παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας. Δεν είναι δυνατόν να αφήνεις ελεύθερο έναν άνθρωπο που φεύγει από τη βάρδιά του, είναι ο παλαιός σταθμάρχης, έχει βάρδια μέχρι τις 11 το βράδυ. Και τον δεύτερο εντελώς επικουρικό, αλλά υποχρεωμένο να είναι μέχρι τις 11 που ομολογούν ότι φεύγουν από τη βάρδια, και δεν «πάρκαραν» τη προηγουμένη αμαξοστοιχία που κατέληγε στη Λάρισα και δεν επανέφεραν το κλειδί στην γραμμή ανόδου», συμπλήρωσε ο κ. Γλύκας.

«Αυτοί οι 2 είναι ελεύθεροι και να προφυλακίζεται για λόγους ενδεχόμενης σκοπιμότητας εκείνος ο οποίος το μόνο που είχε κάνει ήταν να τους πρότεινε στη βάρδια μέχρι τις 11 το βράδυ. Τρεις συνολικά και να προφυλακίζεται αυτός ο άνθρωπος που είχε προτείνει την αύξηση της μεταβατικής βάρδιας από 22.00  σε 23.00. οι αποφάσεις είναι σεβαστές, μπορούμε να τις κρίνουμε αιτιολογημένα», κατέληξε.megatv.com