Ο παρουσιαστής μίλησε για τα θύματα της τραγωδίας, και για το κοινό αίσθημα απώλειας που επικρατεί.

«Βγαίνουν μονίμως νέες μαρτυρίες. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε προσωπικά ζητήματα, γιατί αυτό νιώθω ότι με διαχωρίζει. Γιατί επειδή δεν ήταν κάποιος δικός μου άνθρωπος στο τρένο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να βαφτίσω αυτό το δυστύχημα «θυσία» σε έναν βωμό ότι θα καλυτερεύσει το δίκτυο του ΟΣΕ. Δεν θα πάρω θέση σε αυτή την φαρσοκωμωδία», τόνισε αρχικά.

Αναφερόμενος στα κορίτσια από την Καλαμπάκα που βρήκαν τραγικό θάνατο, αλλά και για έναν συνεργάτη του που δεν μπήκε στο τρένο, είπε πως, «γνώριζα τα κορίτσια από απόσταση, ήταν γλυκύτατα. Το γεγονός ότι μπορεί και να είμαστε οι παραγωγοί της εκπομπής Football Stories, «κακοί εργοδότες», σε κάποια φάση, οδήγησε έναν συνεργάτη μας, να μην μπει σε αυτό το τρένο, μέχρι να τελειώσει τη δουλειά που είχαμε, και έμεινε να πάρει το τρένο της αυριανής νύχτας».

«Υπάρχει συλλογική στεναχώρια, οργή, παραίτηση και κινητοποίηση, μπας και αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα. Το πένθος όμως δεν είναι συλλογικό. Είναι μία βαθιά προσωπική διαδικασία. Νιώθω οργή καθώς ως κοινωνία πολιτών, ως δημοσιογράφοι, δεν είναι να πενθήσουμε είναι να κάνουμε το πένθος ανάγκη αλλαγής. Εάν υπάρχει κάποιος τρόπος να δικαιωθούν οι άνθρωποι που έφυγα, εάν υπάρχει δικαιοσύνη.

«Δεν θα μιλήσω για το δημοσιογραφικό αποτύπωμα συνολικά, υπάρχουν καλοί δημοσιογράφοι, δεν μου αρέσει το τσουβάλιασμα. Υπάρχουν άνθρωποι που αναδεικνύουν γεγονότα. Το ερώτημα είναι γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν το βήμα στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, στα συστημικά μέσα ή οτιδήποτε», συνέχισε.

«Είναι χυδαίες και ανεκδιήγητες οι δηλώσεις του κ. Πορτοσάλτε για την τραγωδία»

«Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να αναδείξουμε αυτή τη σημασία πριν την τραγωδία, που μόνο αυτό δεν κάνουμε. Είναι χυδαίες και ανεκδιήγητες οι δηλώσεις του κ. Πορτοσάλτε για την τραγωδία σε δημοσιογραφικό επίπεδο. Είναι ντροπή να χρεώνουμε τους νεκρούς ως κάτι που θα βελτιώσει τις συνθήκες ενός οργανισμού», υπογράμμισε ο γνωστός παρουσιαστής.

«Επιθυμώ να διαχωρίσω την θέση μου από το “τσουβάλιασμα” των τελευταίων ημερών. Έχουμε γεμίσει μετά Χριστόν προφήτες. Από πότε η ενσυναίσθηση έχει απομακρυνθεί από τον δημόσιο διάλογο; Από πότε, από τη στιγμή που δεν έχουν ταυτοποιηθεί σοροί, να γίνονται τέτοιες δημόσιες τοποθετήσεις σχετικά με την βελτίωση του σιδηροδρομικού έργου από δημοσιογράφους που ο ρόλος τους πρέπει να είναι καταρχήν ελεγκτικός», κατέληξε.megatv.com