Το MEGA αποκαλύπτει πως σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση της διεύθυνσης επίλυσης διαφορών, στον εκλιπόντα δεν αναγνωρίζεται η μεταφορά φορολογικής κατοικίας στο Μονακό καθώς δεν έμενε εκεί τις 183 ημέρες που απαιτούνται από τον νόμο.

Το Μονακό και τα… πόθεν έσχες

Μιλώντας στο LIVE NEWS ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός υποστήριξε πως ο Γιώργος Τράγκας από το 2016 δεν είχε υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες.

«Γνωρίζω ότι από το ‘16 ήταν κάτοικος Μονακό και νομίζω ότι απεβίωσε με αυτό το ΑΦΜ».

Αλλεπάλληλοι έλεγχοι είχαν γίνει από το ΣΔΟΕ και την αρμόδια Αρχή στον Γιώργο Τράγκα όταν ήταν εν ζωή. Στο στόχαστρο των Αρχών είχε μπει, μεταξύ άλλων, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία, η αγορά της βίλας του δημοσιογράφου στην Κέρκυρα.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Ο εκδότης είχε δηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ως τιμή αγοράς μόνο το 10% της πραγματικής αξίας, χρησιμοποιώντας για την αγορά της την βρετανική offshore Manorgold όπου ιδιοκτήτης ήταν ο ίδιος.

Η βίλα της Κέρκυρας βρίσκεται στην περιοχή Κασσιόπη. Το σπίτι είναι 336 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται σε έκταση έξι στρεμμάτων με ελαιόδεντρα. Έχει δικό του μονοπάτι και ιδιωτική παραλία.

Καμπανάκι χτύπησε στις αρμόδιες Αρχές και με το έμβασμα του ενός εκατομμυρίου που ο δημοσιογράφος θα χρησιμοποιούσε για την αγορά ακινήτου στο Παρίσι.

Οι ελληνικές Αρχές είναι αποφασισμένες να ελέγξουν τα πάντα. Η αναζήτηση ωστόσο των διαδρομών του χρήματος δε θα είναι εύκολη, σύμφωνα με τους νομικούς.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και η δεύτερη παράλληλη έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER