Οι 10 ράβδοι χρυσού που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα του Γιώργου Τράγκα στο εξωτερικό, με την αξία τους να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών. Η απόκτησή τους θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη, ενώ αναζητούνται- εάν υπάρχουν – έγγραφα που να δικαιολογούν πώς βρέθηκαν στα χέρια του.

Τι ερευνούν οι Αρχές

Οι Ελληνικές Αρχές, ερευνούν τη διαδρομή των ράβδων χρυσού. Που αγοράστηκαν αφού δεν πωλούνται ως μέταλλο; Πως βρέθηκαν στην κατοχή του δημοσιογράφου; Υπάρχουν παραστατικά; Ο άνθρωπος που τις έδωσε στον Γιώργο Τράγκα πώς τις προμηθεύτηκε; Πως κατέληξαν σε θυρίδες στο εξωτερικό;

Η τιμή μίας ράβδου χρυσού του ενός κιλού αποτιμάται σε περίπου 57.000 ευρώ. Όσο μικρότερες είναι οι ράβδοι χρυσού τόσο μεγαλύτερη αξία έχουν, καθώς η εμπορευσιμότητά τους είναι πιο εύκολη.

Στο μικροσκόπιο άλλα τρία πρόσωπα

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών έχουν μπει η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, με την οποία κατείχε από κοινού ακίνητα και καταθέσεις, καθώς και δύο ακόμη άτομα.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Εκτός από τα 17 ακίνητα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Γιώργος Τράγκας είχε τραπεζικούς λογαριασμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Μονακό.

Μάλιστα δυο θυρίδες σε τράπεζα του Μονακό δεν έχουν ακόμη ανοιχτεί και το περιεχόμενο τους είναι άγνωστο.

Το πόρισμα της Αρχής για το «μαύρο» χρήμα

Το πόρισμα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, το οποίο εξετάζει τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με αυτό, το 2008 ο Γιώργος Τράγκας έλαβε δάνειο ύψους 2 εκατ. €.

Το 2018 το εν λόγω δάνειο αποπληρώθηκε και η τράπεζα του «χάρισε» περίπου 600.000 €.

Την περίοδο 2002 – 2020, σύμφωνα με το πόρισμα, το εισόδημα του δημοσιογράφου ήταν 5,5 εκατ. €, ενώ της συζύγου του, Μαρίας Καρρά, 446.000 €.

Την ίδια περίοδο, 2002 – 2020, η αντικειμενική αξία των ακινήτων του ζεύγους υπολογίζεται τουλάχιστον στα 23 εκατ. €, ενώ στην κατοχή τους έχουν και δύο θυρίδες με άγνωστο περιεχόμενο.

Το 2013, και πάντα σύμφωνα με το πόρισμα, σε τράπεζα του Μονακό, ο γνωστός δημοσιογράφος κατέθεσε ράβδους χρυσού αξίας 2,5 εκατ. €megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER