Ο Γιώργος Τσούκαλης ως ιδιωτικός ερευνητής μιλά για τους γονείς  που λόγω φόβου παρακολουθούν τα παιδιά τους για να ξέρουν ακριβώς που κινούνται και τι κάνουν. Αποκαλύπτει στην εκπομπή «Ελένη» και δυο ιστορίες.

Στην πρώτη, η μητέρα φοβόταν μήπως ο γιος της μπλέξει με ουσίες και τελικά αποκαλύφθηκε ότι εκείνος έδινε ουσίες στους ανήλικους φίλους του και στη δεύτερη, μία μητέρα έμαθε ότι έβγαινε έξω για να παίξει ξύλο με συνομήλικους του.

«Η έρευνα είναι μαθηματικά δηλαδή πρέπει να συμπληρώσουμε ένα παζλ και να το συνθέσουμε συλλέγοντας πληροφορίες. Αν σκεφτεί κάνεις ότι αυτά που φτάνουν να καταγγελθούν είναι το 10% καταλαβαίνετε που έχει φτάσει η κοινωνία μας. Τα παιδιά πλέον δεν έχουν τα ανάλογα πρότυπα. Εμείς τουλάχιστον είχαμε πρότυπα», είπε αρχικά.

Στην συνέχεια ο ιδιωτικός ερευνητής μίλησε για κάποιες περιπτώσεις παιδιών: «Παρακολουθούσαμε έναν 17χρονο μετα από εντολή των γονιών και τον ακούσαμε να λέει στους φίλους του που θα πάμε απόψε να παίξουμε ξύλο. Ειδικά με τον χουλιγκανισμό τα πιο πολλά παιδιά δεν ξέρουν αν η μπάλα έχει μέσα αέρα. Πάνε για να εκτονωθούν. Διαπιστώσαμε ότι 16χρονος δεν έκανε μόνο χρήση ουσιών αλλά για να εξασφαλίσει την χρήση του έκανε εμπόριο ουσιών μέσα στο σχολείο του. Είδαμε πάλι μια νεαρή κοπέλα να κρύβει κάτι  στις γλάστρες του σπιτιού της, τελικά ήταν τσίχλες με εξαρτησιογόνες ουσίες».

Επιπλέον τόνισε: «Η μετάλλαξη της εγκληματικότητας έχει έρθει μέσα στα σχολεία. Παλαιότερα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέσα στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και προπονητές».

Δεν παρέλειψε ο κ. Τσούκαλης να αναφερθεί και για τον ρόλο του διαδικτύου: «Το διαδίκτυο είναι θετικό αλλά έχει φέρει τόσα αρνητικά λόγο κακής διαχείρισης. Τα παιδιά πλέον μπορεί ευκολά να μάθουν νέους τρόπους προσέγγισης της παραβατικότητας».

Σχετικά με το ρόλο που έχουν οι γονείς σήμερα σε μία οικογένεια ανέφερε: «Έχουν απομακρυνθεί οι γονείς γιατί δουλεύουν ή γιατί πιστεύουν ότι μπορεί να αντικαταστήσουν την παρουσία με τα λεφτά. Έτυχε να επιτηρούμε παιδί που η μανά και ο πατέρας είχαν να τον δουν 20 μέρες, ο πατέρας δούλευε και η μανά έτρεχε σε διασκεδάσεις».

Καταλήγοντας ο ιδιωτικός ερευνητής υπογράμμισε: «Πιστεύω στο ελληνικό DNA  μπορούμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να βρούμε λύσεις για όλα τα προβλήματα. Από την στιγμή που γεννήθηκε η λέξη ”πρόβλημα”  γεννήθηκε και η λέξη ”λύση”».



megatv.com