Υπάρχουν χειρότερα για τη Γιουβέντους; Ομοσπονδία σε σύγχυση, UEFA έτοιμη για… αγκαλιά!

Η Γιούβε θα πάει σε αθλητική δίκη για την υπόθεση plusvalenza, αλλά δεν θα δικαστεί κανένα άλλο κλαμπ. Οι Μπιανκονέρι, θα πρέπει να υπερασπιστούν πλέον τις μεταγραφικές κινήσεις τους της προηγούμενης τριετίας. Βέβαια, η πρώτη ακρόαση για αυτό το γεγονός δεν θα είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου και οι πιθανές συνέπειες δεν είναι ακόμη σαφείς.

Παράλληλα, η ιταλική ομοσπονδία φαίνεται πως σκέφτεται αν θα ανοίξει νέα υπόθεση ή όχι για «εικονικούς ελιγμούς μισθών», την επιλογή δηλαδή της Γιουβέντους να αναβάλει τη μισθοδοσία τεσσάρων μηνών των παικτών κατά τη χειρότερη περίοδο της πανδημίας. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, όμως κανείς δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις.

Κι αν η Ομοσπονδία αποφασίσει να αλλάξει τους κανόνες για την plusvalenza, τότε η Γιούβε δεν θα αισθανθεί θιγμένη; Κι αν δικαιωθεί η Μεγάλη Κυρία και υπάρξει επιστροφή των βαθμών; Θα είναι δίκαιο να συμβεί αυτό τον Απρίλιο που ίσως η ομάδα του Αλέγκρι τα έχει παρατήσει; Το τοπίο είναι αρκετά θολό και το ιταλικό ποδόσφαιρο βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Για πολλούς, το χρονικό σημείο που υπήρξε η αφαίρεση βαθμών ήταν… άκυρο, ενώ Ιταλοί πολιτικοί παίρνουν αποστάσεις από την «καμπάνα» στους Τορινέζους.

Παράλληλα, η UEFA άνοιξε τη δική της έρευνα για τη Γιουβέντους τον Δεκέμβριο για «πιθανές παραβιάσεις των κανονισμών αδειοδότησης και οικονομικών ενεργειών (FFP)». Όπως τονίζει, το θέμα είναι αν οι «Μπιανκονέρι» παραβίασαν τους κανονισμούς του Financial Fair Play. Αν, δηλαδή, η οικονομική τους κατάσταση ήταν διαφορετική από αυτή που φαινόταν επισήμως. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε προφανώς θα επιβληθεί ποινή και το ποια θα είναι αυτή θα το αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα της UEFA. Οι σοβαρότερες κυρώσεις της Ομοσπονδίας γύρω από τις οικονομικές παραβιάσεις αποτελούν αποκλεισμό από διοργανώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή αποκλεισμός από μελλοντικές.

Βέβαια, η Gazzetta dello Sport πάει το θέμα ένα βήμα πιο πέρα, αποκαλύπτοντας πως οι σχέσεις της UEFA με τη Γιουβέντους αλλάζουν. «Το κλίμα στη Νιόν δεν είναι τόσο βαρύ για τη Γιούβε όσο θα περίμενε κανείς. Δεν περιμένουν πώς και πώς να ρίξουν μια δυνατή τιμωρία στο κλαμπ, αφού ξέρουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα χάσουν και οι δύο πλευρές. Αντιθέτως, στην UEFA περιμένουν μια κίνηση από τον Τζον Ελκαν, από το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο είναι υπό την επιρροή του. Και η κίνηση που περιμένουν, είναι το να πάρει αποστάσεις η Γιουβέντους από την ευρωπαϊκή Super League. Να την απαρνηθεί, αφήνοντας μόνες τις Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα και επιστρέφοντας στην ECA» τονίζεται και αν το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί, τότε, όλοι αναμένουμε μια τιμωρία… χάδι.

Loading…gazzeta.gr