Η τελετή αναγόρευσης του Νίκου Γκάλη σε Επίτιμο Διδάκτορα στο ΑΠΘ με την οποία ο «Γκάνγκστερ» θα τιμηθεί για την προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό θα γίνει στις 2 Μαΐου.

Η προσφορά του Νίκου Γκάλη δεν περιορίζεται στο αθλητικό επίπεδο αλλά επεκτείνεται στο κοινωνικό και πολιτιστικό λόγω της επιδραστικότητάς του στην κοινωνία και της επιρροής που άσκησε σε διαφορετικές γενεές για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

Η τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου αλλά είχε αναβληθεί λόγω του εθνικού πένθους για την τραγωδία των Τεμπών, θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 2 Μαΐου στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

«Η μέχρι σήμερα σεμνή και ταπεινή συμπεριφορά ενός τόσο προβεβλημένου ανθρώπου, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και καθορίζει τη διαφορά μεταξύ του πρόσκαιρου και του διαχρονικού. Ο Νίκος Γκάλης, σε κάθε ευκαιρία, δείχνει την κοινωνικά υπεύθυνη στάση του απέναντι στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας και της πόλης όπου ζει και συνεχίζει να προσφέρει όποτε του ζητηθεί», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.gazzeta.gr