Ο Ρισάρ Γκασγκέ συνέκρινε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Μάικλ Τζόρνταν θαυμάζοντας το γεγονός ότι το επίπεδο του Σέρβου παραμένει τόσο υψηλό ακόμα και στην ηλικία των 36 ετών. Ο Τζόκοβτις κέρδισε τρία Grand Slam πέρσι και απέχει μόλις ένα από το να σπάσει το ρεκόρ όλων των εποχών σε άνδρες και γυναίκες, που κατέχει η Μάργκαρετ Κορτ. 

Αν και ηττήθηκε στα ημιτελικά του Australian Open, πριν από μερικές εβδομάδες, ο Τζόκοβιτς εξακολουθεί να βρίσκεται στο Νο1 του κόσμου έχοντας μάλιστα κερδίσει τους περισσότερους σημαντικούς τίτλους. 

Ο 37χρονος Γκασκέ δήλωσε ότι το συνεχιζόμενο παιχνίδι υψηλού επιπέδου του Τζόκοβιτς του θυμίζει τον Τζόρνταν, ο οποίος σε ηλικία 35 ετών κέρδισε τον τελευταίο τίτλο του στο NBA. 

“Όσο μεγαλώνεις γίνεσαι λιγότερο καλός, εκτός από τον Τζόκοβιτς, ο οποίος κερδίζει Grand Slam σε ηλικία 37 ετών.”, είπε ο Γάλλος στην L’ Equipe ερωτηθής σχετικά με την απόφευκτη πτώση του επιπέδου λόγω ηλικίας. 

“Το έχουμε ξαναζήσει αυτό στον αθλητισμό, ενός ίσως από τον Τζόρνταν. Ο Μέσι παίζει στο Μαϊάμι, οι άλλοι στη Σαουδική Αραβία. Ο Τζόκοβιτς είναι Νο1 του κόσμου. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως αυτός ο τύπος είναι τόσο δυνατός σε αυτή την ηλικία. Είναι ο Τζόρνταν του τένις.”

Όσο για τον ίδιο και για την άποψή του πότε ένας παίκτης πρέπει να σταματάει, είπε: “Απλά δεν πρέπει να υποφέρεις μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι που θα με κάνει να σταματήσω. Ο σωματικός πόνος. Αν νιώθω ότι δεν μπορώ πλέον να κερδίσω έναν αγώνα ή αν πονάω. Τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα από πέρσι.”

“Δεν είχα καλά αποτελέσματα με το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Γενικά τους τελευταίους 3-4 δεν έχω παίξει καλά. Ωστόσο, δεν έχω κάποια ιδιαίτερη πίεση. Όταν τα πράγματα πρέπει να σταματήσουν θα σταματήσουν από μόνα τους.”

Όσο για το αν σκέφτεται να αποσυρθεί φέτος και πότε ο 37χρονος Γάλλος τόνισε: “Όταν είσαι Γάλλος είτε θα είναι στο Roland Garros, είτε στο Μπερσί. Όπως έκαναν οι Τσονγκά και Σιμόν. Το σκέφτομαι λίγο, αλλά όχι τόσο έντονα.”



tennis24.gr