Όσο μεγάλωνε, γινόταν όλο και πιο έντονο το γεγονός ότι θα ακολουθήσει επαγγελματικά το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα ξεχώρισε με την παρουσία του στην ακαδημία της Desportivo Brasil η οποία συνεργαζόταν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την εξαγωγή ταλέντων από τη χώρα.

Το 2012, ο 18χρονος Σκάρπα ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν οι άνθρωποι του αγγλικού συλλόγου και μάλιστα, είχαν προχωρήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να τον φέρουν στο Μάντσεστερ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές στη Βραζιλία, η μεταγραφή… χάλασε όταν ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής κρίθηκε αρκετά… αδύναμος και με μικρό σωματότυπο για την πίεση της Αγγλίας, χωρίς να έχει και περιθώρια εξέλιξης σε αυτό το κομμάτι.

Αυτό το «ναυάγιο» ήταν το… ξυπνητήρι της Φλουμινένσε, η οποία με συνοπτικές διαδικασίες τον έκανε δικό της λίγους μήνες μετά. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα στα μικρά κλιμάκια, ήρθε και η στιγμή του ντεμπούτου του με την πρώτη ομάδα, σε ηλικία μόλις 20 ετών. Όμως η ιστορία που συνοδεύει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, είναι πραγματικά αξιοσημείωτη.

Ο νεαρός Σκάρπα ήθελε να επιγκεντρωθεί 100% στην ποδοσφαιρική του καριέρα και δεν άφησε τίποτα να σταθεί… εμπόδιο σε αυτόν τον στόχο. Για αυτό φρόντισε να κρατάει χαμηλό προφίλ και να δουλεύει συνεχώς ώστε να φτάσει σε υψηλό επίπεδο, λαμβάνοντας τα… απαραίτητα μέτρα. Ποια ήταν αυτά;

Ότι άφησε μουστάκι για να μην είναι τόσο ελκυστικός στις γυναίκες και να μην επηρεάζεται από κάτι άλλο εκτός της ποδοσφαιρικής του καριέρας.



gazzeta.gr