Ο General Manager της Ζάλγκιρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας αναφέρθηκε στην παρουσία 8.000+ φίλων του Ολυμπιακού στο Κάουνας, εξηγώντας πως οι Λιθουανοί έπρεπε να προσαρμοστούν στην ελληνική νοοτροπία.

Το καλάθι του Σέρχιο Γιουλ στο φινάλε του τελικού της EuroLeague στέρησε από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά έπειτα από το 2013.

Σε κάθε περίπτωση, οι Πειραιώτες είχαν τη μαζική στήριξη των οπαδών τους στο Final 4 που διεξήχθη στο Κάουνας. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 8.000 φίλοι των «ερυθρόλευκων» βρέθηκαν στη Zalgirio Arena και o GM της Ζάλγκιρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας παραχώρησε συνέντευξη στο basketnews, τονίζοντας σχετικά:

«Αν και υπήρχαν ανησυχίες, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις σημαντικές προσπάθειες του προσωπικού ασφαλείας και της αστυνομίας για την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά». Ο ιθύνων νους της Ζάλγκιρις πρόσθεσε: «Για μια εβδομάδα πριν από το Final 4, πραγματοποιούσαμε καθημερινές συναντήσεις και αντιμετωπίζαμε έγκαιρα όποια ζητήματα προέκυπταν.

Διατηρήσαμε επικοινωνία με την κοινότητα των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είχαμε συνηθίσει σε αυτό το στιλ υποστήριξης. Δείχνουμε άλλου είδους υποστήριξη, επομένως έπρεπε να προσαρμοστούμε στην ελληνική νοοτροπία».

gazzeta.gr