Επιστροφή επί ευρωπαϊκού εδάφους για τη Formula 1, με την ιστορική Imola και το Grand Prix της Emilia Romagna να επιστρέφουν για ακόμα μια χρονιά. Ποιος θα φύγει νικητής την Κυριακή από την Ιταλία;

Η Imola είναι μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, με τον πρώτο αγώνα για τη Formula 1 να έχει γίνει πίσω στο 1980. Τα περισσότερα χρόνια, έως και το 2006 η πίστα κατέβαινε στο πρόγραμμα υπό τον τίτλο του Grand Prix του San Marino.

Μετά από κάποια χρόνια στη λήθη, η πίστα επέστρεψε το 2020, εν μέσω του COVID και των αλλαγών που έφερε στο καλεντάρι. Η νοσταλγία, ωστόσο, των φίλων του σπορ για τη συγκεκριμένη πίστα, συν το κοινό που προσελκύει στις εξέδρες, ήταν το εισιτήριο για παραμονή στη F1, το οποίο και συνεχίζεται έως και σήμερα!

Όσο για την ίδια την πίστα, είναι μια από τις πιο αγαπημένες των οδηγών. Πρόκειται για ένα κανονικό ρόλλερ κόστερ ταχύτητας, ακρίβειας και ιστορίας, μια πίστα που δεν συγχωρεί το λάθος, με ροή στη χάραξή της. Για πολλούς οδηγούς το πέρασμα από ιστορικές στροφές όπως οι δύο Aqua Minerali και οι Piratella είναι ικανό από μόνο του να σηκώσει την τρίχα!

Μπορεί το πλάτος της πίστας και η μορφολογία της να μη συνάδει με τις διαστάσεις των τωρινών μονοθεσίων, με τις προσπεράσεις να αποτελούν ένα, στα χαρτιά, πρόβλημα, όμως το Grand Prix της Emilia Romagna ουδέποτε απογοήτευσε από το 2020 έως και σήμερα: βροχές, ανατροπές, ατυχήματα, νοσταλγία, όλα ήταν ικανά κάθε χρόνο να δίνουν έναν συναρπαστικό αγώνα. Και, πεποίθησή μας είναι πως κάτι τέτοιο θα γίνει και φέτος!

63 είναι οι συνολικοί γύροι που συνιστούν έναν αγώνα γύρω από την Imola, με την πίστα να έχει συνολικό μήκος ίσο με 4909 m. Το ρεκόρ πίστας ανήκει από το 2020 στον Lewis Hamilton, με 1:15.484, ενώ μόνο μια ζώνη θα υπάρχει στον αγώνα, στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού!

Με 30 χρόνια να συμπληρώνονται από τον θάνατο του θρύλου της F1, Ayrton Senna, το φετινό GP αναμένεται να είναι αρκετά φορτισμένο συναισθηματικά, ενώ προγραμματισμένες είναι και μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσουν τη μνήμη του Βραζιλιάνου. Μέρος αυτών και η εμφάνιση του Sebastian Vettel με την MP4/8, το τελευταίο μονοθέσιο που πήρε νίκη ο Senna!

Το πρόγραμμα

Επιστροφή σε κανονικό format και ευρωπαϊκές ώρες για τη F1, μετά από δύο Sprint σε Κίνα και Miami. Το πρόγραμμα του τριημέρου είναι το εξής!

Παρασκευή, 17 Μαΐου

Practice 1: 14:30 – 15:30

Practice 2: 18:00 – 19:00

Σάββατο, 18 Μαΐου

Practice 3: 13:30 – 14:30

Qualifying: 17:00 – 18:00

Κυριακή, 19 Μαΐου

Race: 16:00

Τηλεοπτική κάλυψη

Όπως πλέον συνηθίζεται φέτος, οι απευθείας μεταδόσεις όλων των διαδικασιών του τριημέρου θα μεταδοθούν στην Ελλάδα μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας του Ant1, Ant1+. Όσο για την δημόσια συχνότητα, οι κατατακτήριες του Σαββάτου θα μεταδοθούν στις 01:00 ξημερώματα Κυριακής, ενώ ο αγώνας θα μεταδοθεί με μικρή καθυστέρηση 45 λεπτών από τη ζωντανή ροή του προγράμματος, στις 16:45 Ώρα Ελλάδος, με διαφημίσεις.

Ασφαλώς, υπάρχει και η δυνατότητα της τηλεθέασης του GP από το F1tv, την πλατφόρμα του διοργανωτή. Πέρα από τα sessions χωρίς διαφημίσεις, ο τηλεθεατής έχει στη διάθεσή του εκπομπές σχολιασμού και ανάλυσης πριν και μετά τις διαδικασίες, τις υποστηρικτικές κατηγορίες καθώς και μια πληθώρα δεδομένων τηλεμετρίας, πραγματικού χρόνου, για πληρέστερο τηλεοπτικό υπερθέαμα!

Συνοψίζοντας, με τη F1 να επιστρέφει επί ευρωπαϊκού εδάφους, σε μια πίστα ιστορική και αρκετά ιδιαίτερη, ποιες είναι οι πιθανότητες να μας περιμένει ενόψει ένα ανατρεπτικό τριήμερο; Θα επιστρέψουν στις νίκες Verstappen και Red Bull; Θα συνεχίσει το σερί ανταγωνιστικότητάς της η McLaren; Θα κάνει το κόλπο γκρόσο η Ferrari εντός έδρας;

 


f1fan.gr