Το πρωί της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Εννέα μήνες μετά την προφυλάκισης της, θα βρεθεί απέναντι από τους τρεις δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους. Δικάζεται για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της στο Καραμάνδειο νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 2021.

Με την έναρξη της δίκης αναμένεται να βρεθούν στο δικαστήριο περισσότεροι από 30 γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία που βρέθηκε η άτυχη Τζωρτζίνα.

Μάχη ιατροδικαστών αναμένεται μετά την έντονη αμφισβήτηση του πορίσματος από την πλευρά της κατηγορουμένης

Ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ανέφερε για το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα αρχικά: «Το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα αφορά τα δύο πρώτα παιδιά, δηλαδή δεν αφορά την τρίτη υπόθεση. Αυτό το λέω γιατί έχω ακούσει τον τέταρτο συνήγορο – κατά σειρά – που έχει η κατηγορούμενη να λέει για ιατροδικαστές, εντούτοις δεν έχω ακούσει, τουλάχιστον στον δημόσιο διάλογο που συμμετέχω,  να αναφέρονται στην τρίτη υπόθεση, δηλαδή της Τζωρτζίνας, ιατροδικαστές».

Στη συνέχεια ο κ. Λέων εξέφρασε το επιστημονικό ενδιαφέρον να ακούσει τι θα καταθέσουν οι ιατροδικαστές σε μία τέτοια υπόθεση και τόνισε πώς «σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι μάρτυρες που βρίσκονταν στο χώρο νοσηλείας των παιδιών».megatv.com