Αρχική ΜΠΑΣΚΕΤ H Αρμάνι χάνει πρωταθλήματα αλλά όχι την Euroleague!

H Αρμάνι χάνει πρωταθλήματα αλλά όχι την Euroleague!

129

Η Αρμάνι Μιλάνο δεν έχασε απλώς το φετινό πρωτάθλημα στην Ιταλία. Η ακριβής έκφραση είναι ότι έχασε ΑΚΟΜΑ ένα πρωτάθλημα στη χώρα της.

Παρόλ’ αυτά η Αρμάνι χάρη στο κλειστό της συμβόλαιο έχει μόνιμη θέση στην Euroleague. Αν κι έχει χάσει τρία από τα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματα Ιταλίας!

Από τότε λοιπόν που η Αρμάνι Μιλάνο πήρε το εγγυημένο συμβόλαιο έχει κατακτήσει… μόλις ένα πρωτάθλημα στην Ιταλία! Κι αυτό συνέβη την περίοδο 2017-2018. Μάλιστα τις σεζόν που το έχασε μόνο φέτος έφτασε στον τελικό ενώ τις άλλες χρονιές είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά.

Τη σεζόν 2016-2017 (την πρώτη της Αρμάνι με κλειστό συμβόλαιο) το πρωτάθλημα το πήρε η Βενέτσια. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και το 2019. Πέρυσι δεν υπήρχε πρωταθλητής αφού το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω του COVID-19 ενώ φέτος το κατέκτησε η Βίρτους Μπολόνια.

Για την ιστορία ούτε η Βενέτσια έπαιξε στην Euroleague ούτε και η Βίρτους έχει το δικαίωμα ν’ αγωνιστεί αν και το… παλεύει για wild card. Κι αν κατάφερνε να παίξει αυτό θα γινόταν μόνο αν κατακτούσε το Eurocup.

Και βέβαια σ’ αυτό το σημείο μπορούμε να απευθύνουμε ορισμένα ερωτήματα που μάλλον έχουν προφανή απάντηση.

-Πόσο δίκαιο είναι να έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα η Βενέτσια και να μην έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην Euroleague;

-Πόσο δίκαιο είναι να κατακτά το πρωτάθλημα η Βίρτους αλλά να εκλιπαρεί για wild card καθώς η θέση στην Euroleague είναι «καπαρωμένη» από την ομάδα την οποία νίκησε.

-Πόσο δίκαιο είναι να έχει χάσει τα τρία από τα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματα Ιταλίας η Αρμάνι Μιλάνο αλλά να έχει εξασφαλισμένη θέση στην Euroleague;

-Ποιο είναι το κίνητρο που δίνεται στις άλλες ομάδες όταν δε μπορούν να παίξουν στην κορυφαία  διοργάνωση της Ευρώπης

Οι απλοί φίλαθλοι δεν καταλαβαίνουν πόσο άδικο είναι αυτό που γίνεται;

 

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER