Η “χρυσή” Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια αλπικού σκι, Λιντσεϊ Βον άναψε φωτιές στα social μετά από μια ανάρτηση στην οποία ανέφερε ότι ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο σπουδαιότερος παίκτης όλων των εποχών στο τένις. 

Μέσα στη εβδομάδα Βον και Φέντερερ έκαναν μαζί σκι με την Αμερικανίδα να δημοσιεύει την άποψη της για τον GOAT του αθλήματος. “Ανεξάρτητα τι λένε τα στατιστικά στοιχεία, θα είσαι για πάντα GOAT”, έγραψε η Βον. 

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες από τους φαν του Τζόκοβιτς που θεώρησαν ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν ασέβεια προς τον Σέρβο ο οποίος κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων Grand Slam (24). 

“Είστε θρύλοι των σπορ και ήρωες του σύγχρονου κόσμου, αλλά οι μοναδικοί GOAT είναι η Μικαέλα Σίφριν (σκιέρ) και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.”, απάντησε ένας φαν. 

Η Βον απάντησε: “Ναι, σίγουρα είναι και έχω πλήρη σεβασμό και στους δύο. Αλλά δεν κατατάσσω τους GOAT βάσει στατιστικών. Ο Ροτζ θα είναι ο GOAT για μένα.”, ενώ συμπλήρωσε “Επίσης μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από ένας GOAT. Θεωρώ ότι οι Ροτζ, Τζόκο και Ράφα είναι GOAT”

Άλλοι φαν υποστήριξαν κυνικά ότι η ανάρτηση της Βον ήταν ένα τρικ δημοσίων σχέσεων για να  υποστηρίξει τον Φέντερερ και να μειώσει τον Τζόκοβιτς. 

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε υποβαθμίσει τη συζήτηση περί GOAT στο περσινό Roland Garros λέγοντας ότι “είναι ασέβεια προς τους μεγάλους πρωταθλητές άλλων εποχών.”





tennis24.gr