Ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς και το δεξί χέρι του αρχηγού, Γιάννης Λαγός ξανά απέναντι από τη Μάγδα Φύσσα μέσα στην ίδια αίθουσα, με τον Νίκο Μιχαλολιάκο να απουσιάζει για λόγους υγείας κι χιλιάδες άτομα να συγκεντρώνονται το πρωί έξω από το Εφετείο.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης και τις καταδίκες μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης, η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα ζήτησε όλες οι ποινές να παραμείνουν όπως έχουν.

Ο Γιάννης Λαγός που εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης. Δήλωσε αθώος και χωρίς να σηκώσει ούτε μία φορά τον τόνο της φωνής του, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν για τον ίδιο επιβαρυντικά στοιχεία και πως είναι πολιτικός κρατούμενος.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας εκλεγμένος βουλευτής που δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα θεωρείται ύποπτος φυγής. Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα. Δεν είμαι ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Αν δεν την δικαιούται ένας ευρωβουλευτής την αναστολή εκτέλεσης ποινής, δεν την δικαιούται και κανένας Έλληνας πολίτης» υποστήριξε ο Γιάννης Λαγός.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Ο δικηγόρος που εκπροσώπησε το Νίκο Μιχαλολιάκο, στάθηκε στην περιπέτεια του πελάτη του, με τον κορωνοϊό… «Ο κ. Μιχαλολιάκος κλητεύτηκε στο χρονικό διάστημα που βρισκόταν στη ΜΕΘ με απώλεια συνείδησης. Είχε ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις, σας έχω ένα πλήρη ντοσιέ με όλα τα έγγραφα. Πρόκειται για δίκη αυτής της εντάσεως για την οποία δεν έχει λάβει γνώση της πρωτόδικης απόφασης και δεν ξέρει καν για τι δικάζεται» σημείωσε.

Το παρών το πρωί στο Εφετείο έδωσαν μόνο 7 από τους 50 συνολικά που έχουν καταδικαστεί. Με τις απουσίες του Ηλία Κασιδιάρη και του Γιώργου Ρουπακιά που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, να είναι οι πιο ηχηρές μετά από εκείνη του Νίκου Μιχαλολιάκου…

Υπενθυμίζεται πως επτά άτομα που αποτελούν τη διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης εκτίουν ποινές κάθειρξης τουλάχιστον 13 ετών, άλλοι 11 πρώην βουλευτές έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με ποινές που ξεκινούν από τα 5 και φθάνουν τα 7 έτη, ενώ ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς έχει καταδικαστεί σε ισόβια.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER