Τα σωματεία έπαψαν να πληρώνουν οτιδήποτε αφορά έξοδα για τμήματα μικρών ηλικίων, κάτι το οποίο είχε εξαγγείλει ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, όμως δίπλα του έχει μία ομάδα ανθρώπων που όλοι μαζί λειτουργούν με στόχο τη βελτίωση του μπάσκετ. Εννοείται και υπάρχουν πολλά ακόμη να κάνουν, εννοείται και γίνονται λάθη, αλλά δε γίνεται να μην αναφέρουμε και τα σωστά.

Στις χθεσινές εξαγγελίες του προέδρου της ομοσπονδίας πολλοί εστίασαν στους τελικούς Κυπέλλου Ανδρών και Γυναικών όμως η ουσία κρυβόταν πιο κάτω…

Ενα από τα μεγάλα προβλήματα του αναπτυξιακού προγράμματος έχεις λυθεί και αναφερόμαστε τα έξοδα των ομάδων για τα τμήματα μικρών ηλικιών. Κάτι το οποίο είχε υποσχεθεί ο Λιόλιος όταν ανέλαβε την προεδρία.

Συγκεκριμένα οι ομάδες δεν πληρώνουν έξοδα για τα τμήματα από το εφηβικό και κάτω. Ο Λιόλιος τόνισε χαρακτηριστικά, «Αυτό με το οποίο οι ομάδες είναι ενθουσιασμένες και ζητούν να μη σταματήσει είναι η κάλυψη των εξόδων του αναπτυξιακού όλων των ομάδων όλης της Ελλάδας απ’ την ΕΟΚ. Αυτήν τη στιγμή μια ομάδα που έχει τμήματα U18 δεν έχει κανένα κόστος σε τίποτα απολύτως, δεν πληρώνει δελτία, αυτοκόλλητα, δεν έχει κόστος μεταγραφών, δεν έχει παράβολα μεταγραφών στην Ένωσή της, δεν έχει κόστη να πληρώσει διαιτητές και κριτές, δεν έχει τίποτα απολύτως. Αυτό δίνει βήμα σε μια ομάδα να μαζέψει πολλά παιδιά, γιατί δεν έχει ποινές και αυτό ισχύει και για τα 800 σωματεία. Το ποσό που δαπανά η Ομοσπονδία είναι τεράστιο, 1.5 εκατομμύριο, αλλά πιάνει τόπο πραγματικά. Και αυτό συνέβαλε και στο ότι είχαμε αύξηση 20% των εγγραφών των παιδιών και φαίνεται ότι θα έχουμε και περισσότερο».

Γενικά η ομοσπονδία δίνει τεράστια σημασία στις μικρές ηλικίες και για αυτό όχι μόνο αποφάσισε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το Rising Stars αλλά να δημιουργήσει κλιμάκια εθνικών ομάδων για παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω. «Το τελευταίο, το οποίο πιστεύω πως είναι η κεφαλή του αναπτυξιακού, έχει να κάνει με τη δημιουργία από φέτος ξεχωριστού τμήματος U12. Εκεί υπάρχουν τέσσερις ξεχωριστές κατηγορίες, η 11-12, 9-10 και ακόμα πιο κάτω, τα 4-5 και 6-7. Υπάρχουν ουσιαστικά τέσσερις ηλικιακές ομάδες, οπού υπάρχει ξεχωριστός τομέας πια στην Ομοσπονδία και θα γίνει σε όλη την Ελλάδα. Θα δείξουμε τη σημαντικότητα που έχει το να χαρούν τα παιδιά, να παίξουν αγώνες σ’ αυτές τις ηλικιακές ομάδες, καθώς και να τα πλησιάσουμε πια σε ηλικίες που δεν είμαστε συνηθισμένοι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λιόλιος.gazzeta.gr