Η Lamborghini έχει επιβεβαιώσει την αποκλειστική συνεργασία με την Ligier Automotive για το πρόγραμμα LMDh του Ιταλού κατασκευαστή.

Όπως είχε γίνει αναφορά στο παρελθόν, οι δύο οργανισμοί θα δουλέψουν μαζί για το prototype, το οποίο δεν έχει ονομαστεί ακόμη, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του το 2024 τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής όσο και στο πρωτάθλημα WeatherTech SportsCar του IMSA.

Παρότι απουσίαζε τα τελευταία χρόνια από την κορυφαία κατηγορία prototype, ο Γάλλος κατασκευαστής έχει διατηρήσει ισχυρή παρουσία στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων και στα πρωταθλήματα open-wheel μέσω αρκετών προγραμμάτων συμπεριλαμβάνοντας τις κατηγορίες LMP2, LMP3 και τις αποκλειστικές παρουσίες σε αγώνες.

Μεταξύ των εγκαταστάσεων της ομάδας στο Magny-Cours και στην Βόρεια Αμερική με την θυγατρική εταιρία να είναι στην Βόρεια Καρολίνα, η Ligier έχει κατασκευάσει περισσότερα από 500 αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Η Ligier έχει ήδη ενταχθεί στο WEC και στην κατηγορία Hypercar ως προμηθευτής σασί της Peugeot όπου πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα το πρόγραμμα 9X8 Le Mans Hypercar.

“Είμαστε πολύ περήφανοι που η Lamborghini έχει επιλέξει την Ligier Automotive για το πρόγραμμα του LMDh,” δήλωσε ο πρόεδρος της Ligier Automotive Jacques Nicolet.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

“Κατ’ αναλογία, έχουμε παραμείνει στους αντίστοιχους τομείς δραστηριοτήτων ως εταιρίες σε μία ανθρώπινη κλίμακα. Η δέσμευση μας για την επίτευξη των καθορισμένων στόχων σε χρόνο ρεκόρ αποτελεί προτεραιότητα για ολόκληρο το προσωπικό μας.

“Η Ligier είναι μία εταιρία που ευδοκιμεί, και αυτή η απόφαση της Lamborghini μας τιμά και επιβεβαιώνει την στρατηγική μας κατεύθυνση στη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.”

Με την δέσμευση της Lamborghini, και οι τέσσερις εξουσιοδοτημένοι κατασκευαστές σασί της LMP2 θα έχουν προγράμματα στην κατηγορία LMDh από το 2024.

Τα LMDh των BMW και Cadillac θα έχουν το σασί της Dallara, με τις Acura και Alpine να επιλέγουν στην ομάδα τους την ORECA και η Porsche να έχει συνεργασία με την Multimatic.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την αποκλειστική συνεργασία με τη Ligier για το πρόγραμμα LMDh,” δήλωσε ο επικεφαλής της Lamborghini Motorsport Giorgio Sanna.

“Ως Lamborghini Squadra Corse έχουμε βρει στο Magny-Cours μία ομάδα νέων, ικανών και γεμάτους φιλοδοξίες ανθρώπους.

“Νιώθουμε ήδη σαν μια ομάδα και ανυπομονούμε για τις επόμενες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.”

Ο Sanna είχε αναφέρει σε δηλώσεις στους προηγούμενους μήνες ότι το νέο LMDh αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του κάποια στιγμή στο πρώτο τέταρτο του 2024, με ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών και εξέλιξης που θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.


f1fan.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER