Φρίκη στην Ηλεία. Ένα κοριτσάκι μόλις 11 ετών βρέθηκε άγρια δολοφονημένο σε χωράφι στην περιοχή Καταράχι.

Το παιδί ήταν θανάσιμα τραυματισμένο από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό. Οι γονείς της μικρής Βασιλικής είχαν χάσει τα ίχνη της από το βράδυ της Κυριακής. Η αστυνομία τέθηκε σε συναγερμό για τον εντοπισμό της, αλλά δυστυχώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου βρέθηκαν μπροστά στην σορό του άτυχου κοριτσιού.

Δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος, που έχει συγκλονίσει όλη την περιοχή είναι ο 37χρονος θείος της 11χρονης, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που σκότωσε και προσπάθησε να εξαφανίσει την σορό του μικρού κοριτσιού ανάμεσά σε καλαμιές.

Ο ίδιος άνθρωπος το 2017 είχε συλληφθεί για βιασμό ανήλικης όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Η Βασιλική το βράδυ της Κυριακής είχε πει στην μητέρα της ότι θα πήγαινε στο σπίτι του παππού της, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το δικό τους, όμως δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ.

Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν το άγριο έγκλημα

Στην ανάλυση από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, διαπιστώθηκε ότι ένα όχημα πλησίασε την 11χρονη και εκείνη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως γνώριζε τον οδηγό, ο οποίος τελικά ήταν ο θείος και στη συνέχεια ο άνθρωπος που θα γινόταν ο δολοφόνος της.

Οι Αρχές προχωρήσαν αρχικά στην προσαγωγή του 37χρονου ο οποίος στη συνέχεια ομολόγησε πως ήταν αυτός που σκότωσε την ανήλικη.

Οι Aρχές περιμένουν την ιατροδικαστική εξέταση της σορού της 11χρονης για να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να διαπιστωθεί η αίτια θανάτου της, ενώ αναμένεται να ρίξει φως και στο τι προηγήθηκε της δολοφονίας της.

Όσον αφορά στο ποινικό παρελθόν του δράστη είχε καταδίκη από το 2017 για βιασμό ανήλικου κοριτσιού. Συγκεκριμένα, ο 37χρονος είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου, όπου και είχε αφεθεί ελεύθερος, σύμφωνα με την τότε νομοθεσία, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Αναφορικά με την προσωπική ζωή του 37χρονου φαίνεται και ο ίδιος να είναι πατέρας 6 παιδιών.

«Είχε συλληφθεί για βιασμό ανηλίκου»

«Αυτό το κοριτσάκι είπε ότι θα πάει στον παππού του. Έλειπε ο παππούς του από το σπίτι και πήγε στην πλατεία. Πήγαινε συχνά στην πλατεία και έπαιζε με άλλα παιδάκια. Κάποια στιγμή φαίνεται ένα μαύρο αυτοκίνητο που ανάβει τα αλάρμ, σταματάει μπροστά στο κορίτσι. Δηλώνεται εξαφάνιση περίπου στις 03.00 τη νύχτα», λέει, αναφερόμενος στο περιστατικό, ο αστυνομικός αναλυτής Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Η Αστυνομία δεν το πήρε ως απλό περιστατικό. Έτρεξαν, μάζεψαν στοιχεία, την επόμενη ημέρα μπόρεσαν να βρουν ότι στο μαύρο αυτοκίνητο επιβιβάστηκε ένας τύπος τον οποίο τον προσήγαγαν και αυτός ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί και έδειξε το σημείο που το είχε αφήσει. Ήταν σε ένα χωράφι με κάτι καλαμιές. Από ό,τι λέει ο ίδιος το σκότωσε στο ίδιο σημείο. Αυτός ο άνθρωπος είχε ποινικό παρελθόν, είχε συλληφθεί πριν χρόνια για βιασμό ανηλίκου».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη:

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν ξάδερφος της μητέρας και κουμπάρος της οικογένειας όποτε το παιδί ένιωθε άνετα, δε φοβήθηκε. Να δούμε αν υπάρχουν προγενέστερα περιστατικά που έχουν να κάνουν με αυτόν τον τύπο και με το παιδί. Περιμένουμε την ιατροδικαστική».

«Από ό,τι είπε ο ίδιος, ήθελε να έρθει σε ερωτική συνουσία με το παιδί, το παιδί δε δέχτηκε και αντιστάθηκε. Θα δούμε αν το παιδί είναι βιασμένο και θα δούμε αν κάποιος το βίαζε καιρό», καταλήγει.

«Το ποινικό του παρελθόν μας οδηγούσε ότι κάτι κακό συνέβη στο παιδί»

Μιλώντας για το θέμα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, σημειώνει:

«Το παιδί βρέθηκε νεκρό σε μια αγροτική περιοχή, εκεί που μας οδήγησε ο δράστης, ο οποίος προσήχθη από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν βιντεοληπτικό υλικό, ταυτοποίησαν το όχημά του και το ποινικό του παρελθόν μας οδηγούσε ότι κάτι κακό συνέβη στο παιδί από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Προσήχθη, αρχικά δεν ήθελε να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι ακριβώς συνέβη, στη συνέχεια όμως κατάφεραν και του απέσπασαν ομολογία και τους οδήγησε στο συγκεκριμένο σημείο οπού εκεί δολοφόνησε το άτυχο κοριτσάκι, το εγκατέλειψε και επέστρεψε στην οικία του».

Όπως λέει η ίδια:

«Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι όταν δηλωνόταν η εξαφάνιση του παιδιού, ήταν ήδη νεκρό. Έχει ερωτηθεί για ποιον λόγο οδήγησε το παιδί εκεί και για ποιον λόγο το σκότωσε, δεν έχει όμως απαντήσει. Είχε συλληφθεί από την ίδια υπηρεσία το 2017 για βιασμό μιας 14χρονης και αποπλάνηση ανηλίκου. Μάλιστα είχε καταδικαστεί το 2020 αλλά δεν βρέθηκε στη φυλακή. Τελούσε υπό περιοριστικούς όρους. Το ποινικό του παρελθόν μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι τα κίνητρά του είναι σεξουαλικά. Δεν απάντησε στους αστυνομικούς ούτε γιατί επιβίβασε το παιδί στο αυτοκίνητο, ούτε γιατί το οδήγησε σε αυτήν την ερημική περιοχή και το εγκατέλειψε νεκρό».

«Η συμπεριφορά του δεν έδινε στο οικογενειακό περιβάλλον να καταλάβουν ότι εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στην εξαφάνιση του παιδιού», συμπληρώνει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, αναφέρει:

«Το κατσαβίδι χρησιμοποιήθηκε, πιθανόν, τελευταία στιγμή ως δολοφονικό όπλο. Είναι σίγουρο ότι είχε κάποια άλλη πρόθεση, σεξουαλικής κακοποίησης. Η ιατροδικαστική διερεύνηση, όταν γίνεται πλήρης νεκροψία – νεκροτομή, είναι βέβαιο ότι μπορεί να μας λύσει και ένα τέτοιο σημαντικό ερωτηματικό, αν δηλαδή το παιδί κακοποιήθηκε σεξουαλικά πριν το θανατώσει ή αν δεν κακοποιήθηκε και απλά προσπάθησε».

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Το κατσαβίδι παραμένει να είναι ένα όπλο και μάλιστα θα φανεί πάρα πολύ καλά το ποια σημεία έχουν τρωθεί, πόσες φορές, που εκεί θα δείξει και την ανθρωποκτόνο πρόθεση του συγκεκριμένου».

«Σε μία τέτοια περίπτωση, με ένα τέτοιο προφίλ, όλα είναι πιθανά, δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός είτε να είχαμε μια προσπάθεια σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία θα φέρνει σημάδια, είτε ακινητοποίησης είτε άμυνας από τη μεριά του θύματος. Από εκεί και πέρα, και με το κατσαβίδι, θα δούμε ποιες ακριβώς πλήξεις έγιναν, πού έγιναν και ποια από αυτές ήταν θανατηφόρα», καταλήγει.



megatv.com