Στο γραφείο του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι ο 44χρονος προπονητής του ταε κβο ντο από την Ηλιούπολη, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό πέντε ανήλικων κοριτσιών.

Σε βάρος του προπονητή ασκήθηκε ποινική δίωξη και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο Αντώνης Πεπελάσης, δικηγόρος των κοριτσιών, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Μιλάμε για τις τρεις κοπέλες που έχουν υποβάλλει μήνυση στις 19 Ιανουαρίου 2023. Προτάθηκαν κάποιοι μάρτυρες κι έγινε και η προκαταρτική εξέταση. προέκυψαν άλλα δύο περιστατικά και για αυτό έχουμε και διώξεις για πέντε περιπτώσεις.

Οι σημερινές ηλικίες των κοριτσιών είναι 18- 24 ετών και τα περιστατικά έγιναν στην ηλικία των 12 μέχρι 16 ετών, ανάλογα την περίπτωση».

Στην συνέχεια ο δικηγόρος μίλησε εάν τα θύματα είχαν επικοινωνία με τον κατηγορούμενο: «Οι κοπέλες είχαν σχέση μέχρι ένα χρονικό σημείο με το σωματείο, είχε διατηρηθεί μία κοινωνική σχέση, λόγω ότι ήταν στην γειτονιά».

Σε ερώτηση γιατί τα θύματα έκαναν τις καταγγελίες στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο απάντησε ο δικηγόρος: «Το πλαίσιο το οποίο επιτρέπει την διερεύνηση τέτοιων πράξεων, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, μέσα στο πλαίσιο στο οποίο βρισκόμαστε.

Σε κάθε περίπτωση το κάθε θύμα, θέλει τον δικό του χρόνο».

«Το σημαντικό για τις κοπέλες ήταν το γεγονός όταν στην συνέχεια των συζητήσεων μεταξύ τους συνειδητοποίησαν ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αφορούσε μία συμπεριφορά με πολλούς αποδέκτες. Είχε διάρκεια και επανάληψη», συμπλήρωσε ο κ. Πεπελάσης.

Για τον σκοπό της καταγγελίας ανέφερε ότι είναι διττός και να τιμωρηθεί η κάθε συμπεριφορά, αλλά και να προστατευθούν στο μέλλον κι άλλα παιδιά.megatv.com