Σκιές πίσω από τη σύμπραξη Ισπανίας – Πορτογαλίας με το Μαρόκο για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ 2030, αφού ο Ινφαντίνο φέρεται να άσκησε πιέσεις για την ένταξη της αφρικανικής χώρας στην κοινή κατάθεση υποψηφιότητας!

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το τελευταίο διάστημα ο Τζιάνι Ινφαντίνο έπειτα από δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν πως ο πρόεδρος της FIFA έπαιξε ρόλο στην ένταξη του Μαρόκου στην υποψηφιότητα που κατέθεσαν από κοινού Ισπανία και Πορτογαλία για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2030.

Μηνύματα μεταξύ του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσες και του προέδρου της ισπανικής Ομοσπονδίας, Λούις Ρουμπιάλες πίσω στο 2018 που ήρθαν στο φως από την «El Confidencial» αποδεικνύουν τη συμμετοχή του Ινφαντίνο στην όλη διαδικασία, καθώς φαίνεται πως η όλη ιδέα προήλθε από τον ίδιο!

«Εσύ και ο Ινφαντίνο μου προτείνατε αυτή την ιδέα που τη βρήκα υπέροχη» ήταν η απάντηση του Σάντσες σε μήνυμα που έλαβε από τον Ρουμπιάλες για την ένταξη του Μαρόκου στην κοινή υποψηφιότητα, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά στην ποδοσφαιρική κοινότητα.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Παρά τις ανακοινώσεις της FIFA πως η διαδικασία είναι δίκαιη και διάφανη, η Ομοσπονδία αρνήθηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες τονίζοντας πως είναι βασισμένες σε διαρροές.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των εξελίξεων, τον Νοέμβριο του 2018 ο Σάντσες προσέγγισε τον βασιλιά του Μαρόκου, Μοχάμεντ, σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας του στην υποψηφιότητα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Η RFEF ωστόσο ανακοίνωσε πως δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για το εν λόγω σχέδιο, με αποτέλεσμα ο Σάντσες να στείλει μηνύματα στον Ρουμπιάλες αμφισβητώντας τη θέση του.

«Εσύ και ο Ινφαντίνο μου προτείνατε αυτή την ιδέα. Έφυγα από εκείνη τη συνάντηση (σ.σ με τον βασιλιά) και μετά διέρρευσε, όχι όμως από εμάς. Η άτυπη συμφωνία ξεκίνησε με την Πορτογαλία και το Μαρόκο και τώρα η RFEF λέει ότι δεν γνωρίζει. Εξήγησέ μου σε παρακαλώ τι συμβαίνει». ανάφερε σε ένα από τα μηνύματά του ο Σάντσες, με τον Ρουμπιάλες να απαντά.

«Από τη σκοπιά της RFEF θα προτιμούσαμε να το ανακοινώσουμε μαζί με τις υπόλοιπες τρεις ομοσπονδίες. Οι Πορτογάλοι, όπως σας είπα, δεν εμπιστεύονται πολύ το Μαρόκο και μόνο αν η κυβέρνηση τους υποστηρίξει θα κάνουν το επόμενο βήμα.

Ένα άλλο ζήτημα που προστέθηκε είναι ότι οι εκλογές για την εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα γίνουν τους επόμενους τρεις μήνες και οι Βρετανοί θέλουν επίσης να διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Για αυτόν τον λόγο από την οπτική της UEFA δεν ήθελαν κινήσεις πριν από τις εκλογές. Αυτό θα δημιουργήσει κάποιες τριβές μεταξύ Αγγλίας και Ισπανίας και θα μπορούσε να αφήσει έναν από τους δύο εκτός επιτροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας.

Έκτοτε πάντως, το σχέδιο να συμπεριληφθεί και το Μαρόκο στην κατάθεση υποψηφιότητας μαζί με τις Ισπανία Πορτογαλία βυθίστηκε, με τις χώρες της Ιβηρικής να στέκονται δίπλα – δίπλα για την διεξαγωγή των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε μια οκταετία.gazzeta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER