Η Ουρουγουάη επικράτησε με 1-0 των ΗΠΑ, έκανε το 3/3 στον όμιλο και άφησε εκτός τη διοργανώτρια του φετινού Copa America. Πρόκριση στα προημιτελικά για τον Παναμά που επικράτησε με 3-1 της Βολιβίας.

Άδοξο φινάλε για τις ΗΠΑ στο Copa America. Οι διοργανωτές του θεσμού ηττήθηκαν με 1-0 στο do or die παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων από την Ουρουγουάη και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση, μένοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Ένα γκολ του Ολιβέιρα ήταν αρκετό για τη Σελέστε που έκανε την τρίτη της νίκη και εξασφάλισε την πρώτη θέση, αφήνοντας εκτός τις ΗΠΑ που έμειναν εκτός συνέχειας από τη φάση των ομίλων. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, βγάζοντας εκτός ρυθμού τις ΗΠΑ που έψαχναν απεγνωσμένα τη νίκη για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Το γκολ που άφησε εκτός τους διοργανωτές ήρθε στο 66ο λεπτό. Ο Ρόναλντ Αραούχο έκανε την πρώτη κεφαλιά, ο Τέρνερ απέκρουσε, ωστόσο ο Ολιβέιρα πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε το 1-0 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Ένα αποτέλεσμα που βόλεψε τον Παναμά, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Ο Παναμάς κατάφερε να προηγηθεί στο 22ο λεπτό με τον Φαγιάρδο. Η Βολιβία έφερε το παιχνίδι στην ισορροπία στο 69ο λεπτό με τον Μιράντα, προσθέτοντας πίεση στον Παναμά ο οποίος ωστόσο βρήκε την απάντηση. Πρώτα στο 79ο λεπτό με τον Γκερέρο που έκανε το 2-1 και έπειτα στις καθυστερήσεις με τον Γιάνις που διαμόρφωσε το τελικό 3-1, σφραγίζοντας την πρόκριση του Παναμά στα προημιτελικά του Copa America.



gazzeta.gr