Ο Τέιλορ Φριτς επικράτησε στον τελικό του Σαββάτου του Αυστραλού Μαξ Πέρτσελ με 6-4, 6-3 μετά από μόλις 71 λεπτά κατακτώντας τον 3o τίτλο του στο Rothesay International (2019, 2021, 2024), αλλά και τον 8ο ATP στην καριέρα του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός ξεκίνησε στην καριέρα του με έναν τίτλο στους 5 πρώτους τελικούς στην καριέρα του, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα εντυπωσιακό 7-1 σε τελικούς συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του σημερινού στο Ίστμπουρν. 

Στον τελικό ο Νο13 του κόσμου, ο οποίος ολοκλήρωσε το τουρνουά χωρίς να δεχθεί break, σταμάτησε στους 9 άσους (κανένα διπλό λάθος), πέρασε το 66% των πρώτων service, κέρδισε το 89% των πόντων (31/35) και το 67% στο δεύτερο (12/18), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 2 από τις 5 ευκαιρίες για break. 

To ένα από αυτά ήρθε στο τέλος του 1ου set (6-4) με το οποίο ο Φριτς πήρε το προβάδισμα στον τελικό με 1-0. Το 2ο set ξεκίνησε με τον Πέρτσελ να σβήνει τριπλό break-point του Αμερικανού (0/40) ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ό,τι όμως δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο ο Φριτς το έκανε λίγο αργότερα όπου με break έκανε το 4-2, το οποίο εξαργύρωσε με love game (5-2).

Ο Πέρτσελ μείωσε σε 5-3 με τον τελικό να ολοκληρώνεται μετά από 4 championship-points του Φριτς, που σφράγισε τη νίκη, αλλά και έναν ακόμη τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Ο Φριτς στη συνέχεια θα μεταβεί στο Wimbedon όπου θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη απέναντι στον Αυστραλό Κρις Ο’Κόνελ, ενώ ο Πέρτσελ θα παίξει τη Δευτέρα κόντρα στο προερχόμενο από τα προκριματικά Φινλανδό Όττο Βιρτάνεν. 

EASTBOURNE INTERNATIONAL DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-2h)





tennis24.gr