Πακιστανικό δίκτυο φερόμενων τρομοκρατών εξαρθρώθηκε σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση, συντονισμένη από την Europol στην Ιταλία και αλλού στην Ευρώπη.  Μάλιστα, φαίνεται να υπάρχει διασύνδεση με την επίθεση κατά του Charlie Hebdo, στο Παρίσι.

Τα μέλη του δικτύου αυτού, «όλα ύποπτα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που είχε ως στόχο τη διεθνή τρομοκρατία», «συνδέονται άμεσα με τον Ζαχίρ Χασάν Μαχμούντ».

Ο τελευταίος, Πακιστανός πολίτης, είχε τραυματίσει με ματσέτα έναν άνδρα και μια γυναίκα μπροστά από την πρώην έδρα του Charlie Hebdo στο Παρίσι στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, νομίζοντας ότι εργάζονταν για το περιοδικό, το οποίο ωστόσο είχε μετακομίσει μετά τη φονική επίθεση τζιχαντιστών της οποίας αποτέλεσε στόχο τον Ιανουάριο του 2015.

Η επίθεση είχε σημειωθεί ενώ διεξαγόταν η δίκη για την επίθεση του Ιανουαρίου του 2015 κατά της εφημερίδας, η οποία είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Στην επιχείρηση που συντονίστηκε από τη Europol μετείχαν επίσης οι υπηρεσίες αντιτρομοκρατίας της Ισπανίας και της Γαλλίας υπό τον συντονισμό του Ευρωπαϊκού Κέντρου καταπολέμησης της τρομοκρατίας της Europol, διευκρίνισε η ιταλική αστυνομία.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

«Η έρευνα αποκάλυψε την ενεργή παρουσία, σε αρκετές ιταλικές επαρχίες και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ενός πυρήνα τρομοκρατών που σχηματίστηκε από μια μεγαλύτερη ομάδα νεαρών Πακιστανών, οι οποίοι ήταν όλοι άμεσες επαφές του δράστη της επίθεσης κατά του Charlie Hebdo», πρόσθεσε η ιταλική αστυνομία.

Τέσσερις Πακιστανοί, ηλικίας από 17 έως 21 ετών, που ήταν σε επαφή με τον Ζαχίρ Χασάν Μαχμούντ, είχαν ήδη κατηγορηθεί στη Γαλλία και φυλακιστεί τον Δεκέμβριο του 2020.

newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER