Η EuroLeague ανακοίνωσε νέα απαγόρευση μεταγραφών στον Ερυθρό Αστέρα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι οι Σέρβοι μπορούν να δηλώσουν τον Αργεντίνο πλέι μέικερ την 1η Μαρτίου, τελευταία ημέρα των μεταγραφών στη Λίγκα.

Ο Φακούντο Καμπάτσο θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με τον Ερυθρό Αστέρα στη EuroLeague από την 1η Μαρτίου και μετά! Εκτός και αν οι Σέρβοι προσφύγουν στο CAS και δικαιωθούν. Ενώ τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Αστέρας πλήρωσε τα χρέη του και θα μπορούσε να σβήσει το ban που του είχε επιβάλλει η EuroLeague, τελικά ήρθε νέα τιμωρία!

Αυτή θα έχει ισχύ μέχρι μία ημέρα πριν από το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου (28/2) κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο Αστέρας θα πρέπει να περιμένει μέχρι τότε για να χρησιμοποιήσει τον Καμπάτσο, ενώ σε εκείνη την ημερομηνία θα μπορούν να γίνουν και όποιες άλλες προσθήκες μπορεί να θέλει η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Παράλληλα, επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 ευρώ, με τη EuroLeague να εξηγεί στην ανακοίνωσή της πως ρόλο στην απόφαση έπαιξαν και οι δύο προηγούμενες τιμωρίες των Σέρβων, επίσης για χρέη.

«Σημαντικό ο Ερυθρός Αστέρας να δείξει πραγματική δέσμευση»

«Είναι απογοητευτικό γιατί θέλουμε οι καλύτεροι παίκτες να είναι στο παρκέ. Προκαλεί δυσφορία όταν η παραβίαση των κανόνων της οικονομικής σταθερότητας και του οικονομικού fair play από τις ομάδες εμποδίζει μεγάλους παίκτες να μην μπορούν να εγγραφούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου», τόνισε σε δήλωσή του ο CEO της EuroLeague, Μάρσαλ Γκλίκμαν.

Και συνέχισε: «Είμαστε χαρούμενοι που οι οφειλές τακτοποιήθηκαν, αλλά είναι σημαντικό ο Ερυθρός Αστέρας να δείξει πραγματική δέσμευση μπροστά στους κανόνες και να προχωρήσει μπροστά».gazzeta.gr