Λεωφορεία χωρίς κλιματισμό, αναμονή μέσα στο λιοπύρι και μεγάλη ταλαιπωρία.

Αρκετά από τα λεωφορεία  κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας χωρίς κλιματισμό. Τα παράθυρα είναι ανοιχτά για να ανανεώνεται ο αέρας, ο καυτός αέρας, καθώς η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με εργαζόμενους της ΟΣΥ, όλα τα λεωφορεία έχουν κλιματισμό αλλά οι συχνές στάσεις με τις πόρτες να ανοιγοκλείνουν, έχουν ως αποτέλεσμα να μην πέφτει η θερμοκρασία.

«Βγάλαμε και εμείς ανακοίνωση και εφόσον υπάρχει βλάβη στο air condition να το αποσύρουν. Θέλουμε να προστατεύσουμε και τον εργαζόμενο και τον επιβάτη», δήλωσε ο Φώτης Νικολακόπουλος.

Αντίστοιχες συνθήκες όμως και σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αρκετοί επιβάτες που βγαίνουν από το Μετρό, όπως λένε, οι συνθήκες τις ημέρες του καύσωνα σε αρκετούς συρμούς αλλά και στον ηλεκτρικό είναι αφόρητες.

Πριν μπουν στο λεωφορείο για να διαπιστώσουν αν έχει κλιματισμό ή όχι, αναμένουν στους 40 βαθμούς Κελσίου, με βεντάλιες και άφθονο νερό.

Τα επαγγέλματα στην… «Κόλαση του Δάντη»

Και αν οι συνθήκες στη πόλη θυμίζουν φούρνο, τι να πουν αυτοί που δουλεύουν… σε φούρνο.

«Κάτω από 48 σήμερα και εχθές δεν έχουμε πέσει, τα πράγματα είναι τραγικά αλλά και εμείς όσο μπορούμε να δουλέψουμε», δήλωσε ένας αρτοποιός.

Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση για τον λαντζέρη της επιχείρησης.

«Έχεις και τη ζέστη του φούρνου που δουλεύει στους 200 βαθμούς έχεις και το ζεστό από τη λάντζα που βγαίνει και είναι αφόρητη η ζέστη».

Για την προστασία των εργαζομένων τις μεσημβρινές ώρες στις περιοχές που ο υδράργυρος έφθασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς έπρεπε κανονικά να σταματήσουν οι εργασίες σε εξωτερικούς χώρους που υπάρχει θερμική καταπόνηση.

Σε κάποιες οικοδομές παρόλο που σήμερα είναι υποχρεωτική η παύση εργασιών από τις 12 μέχρι τις πέντε το απόγευμα, στη μία το μεσημέρι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.

Ο Αντώνης στις δύο το μεσημέρι προσπαθεί να τελειώσει τις παραδόσεις που έχει να κάνει.. Όπως λέει πρέπει να ολοκληρώσει τη δουλειά του.

Ενώ και οι διανομείς εξυπηρετούσαν κάτω από το λιοπύρι, καθώς οι πελάτες δεν πτοούνται ούτε από τον καύσωνα.

Η παύση εργασιών δεν εφαρμόζεται σε οικονομικές δραστηριότητες που αφορούν σημαντικές και κοινωνικά κρίσιμες υποδομές στους τομείς της υγείας, των μεταφορών και της κοινής ωφέλειας.



megatv.com