Η ώρα είναι μία και μισή το μεσημέρι και οι παραγγελίες για ντελίβερι σε ψητοπωλείο έχουν σταματήσει. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έχει φθάσει ήδη τους 42 βαθμούς.

Από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις πέντε το απόγευμα, με υπουργική απόφαση, οι εργασίες υποχρεωτικά σταματούν για διανομείς φαγητού, κούριερ, οικοδομές, εργοτάξια.

«12 με 5 από τη στιγμή που θα χτυπάει και θα ανέβει τόσο πολύ η θερμοκρασία θα σταματήσουμε τη διανομή. Το σημαντικό είναι να μπορέσεις να προφυλαχθείς να φοράς το κράνος σου, να πίνεις νερό κι όπου μπορείς στη σκιά», ανέφερε διανομέας φαγητού.

Τα μηχανάκια των διανομέων φαγητού έβαλαν λουκέτο για πέντε ώρες.

Στις 12 η ώρα το μεσημέρι μπορεί η θερμοκρασία να μην έχει αγγίξει τους 40 βαθμούς, αρκετά όμως είναι τα μαγαζιά που ήδη έχουν σταματήσει τη διανομή φαγητού.

Ιδιαίτερα δύσκολες οι συνθήκες εργασίας στα ψητοπωλεία και τις κουζίνες. Η θερμοκρασία ξεπερνά τους 60 βαθμούς

«Λόγω καύσωνα προσπαθούμε να μην πιέζουμε τους εργαζόμενους διανομείς, έχουμε δώσει εθελοντική εργασία όποιος θέλει να μη δουλέψει αν δεν αισθάνεται καλά, να μη βγαίνουν πολύ στον ήλιο. Τα κλιματιστικά δουλεύουν στο φουλ», ανέφερε ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.

Κάτω υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες γίνεται η εργασία μέσα στα εστιατόρια που επικρατεί πολύ ζέστη.

«60 βαθμοί, αλλά είμαστε πολλά τα άτομα, μια ο ένας μια ο άλλος. Πίνουμε υγρά, σταματάμε».

Κάτω από τον καυτό ήλιο

Με τις πόλεις να φλέγονται, η εργασία στον δρόμο είναι πάρα πολύ δύσκολη ακόμα και νωρίς το πρωί.

Εκτός από τους εργαζόμενους που δουλεύουν στο δρόμο κάτω από τον ήλιο, δύσκολες συνθήκες εργασίας αντιμετωπίζουν και όσοι δουλεύουν σε φούρνους, δίπλα σε υψηλές θερμοκρασίες.

«Προσπαθούμε να μειώσουμε τις ώρες εργασίας, για να μην επιβαρυνόμαστε κι εμείς και το σύστημα της ηλεκτροδότησης», ανέφερε ιδιοκτήτης φούρνου.

Η παύση εργασιών από τις 12 μέχρι τις 5, για τις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένους θα ισχύει για κάθε ημέρα που η θερμοκρασία θα είναι από σαράντα βαθμούς και πάνω.megatv.com